21 april Atlanta

Door buurmanenbuurman go usa - 22-04-2015 04:41

 

 

Vandaag zijn we naar Atlanta gereden.

De skyline is indrukwekkend. Een drukke soms 14 banen brede weg leidt door de stad. Hij wordt wel smaller buurman, het zijn er nu nog maar 10.

Maar als je er eenmaal af bent wordt het een stuk herkenbaarder. je ziet meteen weer de verwaarloosde huizen, de straatslenteraars en het slechte wegdek.

Binnen de muren van het hotel is het weer heel netjes. Wat een verschillen allemaal.

We gaan op zoek naar het hoofdgebouw van CNN. De tour door het gebouw begint met een soort douane controle. Alles door de magneetpoort en de scanner. De rondgang leidt langs meerdere opname studio's en de uitzendingen en de voorbereidingen worden op vele schermen getoond. De ruimte waar de verzamelaars van het wereldnieuws, the newsroom, continue zitten te zoeken  naar nieuws uit vele landen is indrukwekkend. Mocht er ergens ter wereld een groot incident plaatsvinden dan wil men dat binnen 5 minuten als 'breaking news'  uitzenden. 

Ook aardig was het verhaal over de eindcontrole. De eindverantwoordelijke voor de uitzending heeft 5 seconde om te beslissen of hetgeen er gezegd wordt ook uitgezonden wordt, de luisteraar zal daar niets van merken want er wordt meteen iets anders getoond.

Binnen de muren van het gebouw is ook een groot aantal hotelkamers opgenomen. Deze zijn voor gasten die uitgenodigd zijn om aan uitzendingen mee te werken. 

Zo buurman nu weer even uitrusten. Oh hij slaapt al.

 

 

 

Reacties

patricia 22-04-2015 07:18 {{button-27746}}

Dank je voor jullie b&b talk wat zien jullie veel en al die verloren mensen..... Slaan het op in je gtota hart.
Fijne voortzetting ☺
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan