21 april Atlanta

Door buurmanenbuurman go usa - A long time ago

 

 

Vandaag zijn we naar Atlanta gereden.

De skyline is indrukwekkend. Een drukke soms 14 banen brede weg leidt door de stad. Hij wordt wel smaller buurman, het zijn er nu nog maar 10.

Maar als je er eenmaal af bent wordt het een stuk herkenbaarder. je ziet meteen weer de verwaarloosde huizen, de straatslenteraars en het slechte wegdek.

Binnen de muren van het hotel is het weer heel netjes. Wat een verschillen allemaal.

We gaan op zoek naar het hoofdgebouw van CNN. De tour door het gebouw begint met een soort douane controle. Alles door de magneetpoort en de scanner. De rondgang leidt langs meerdere opname studio's en de uitzendingen en de voorbereidingen worden op vele schermen getoond. De ruimte waar de verzamelaars van het wereldnieuws, the newsroom, continue zitten te zoeken  naar nieuws uit vele landen is indrukwekkend. Mocht er ergens ter wereld een groot incident plaatsvinden dan wil men dat binnen 5 minuten als 'breaking news'  uitzenden. 

Ook aardig was het verhaal over de eindcontrole. De eindverantwoordelijke voor de uitzending heeft 5 seconde om te beslissen of hetgeen er gezegd wordt ook uitgezonden wordt, de luisteraar zal daar niets van merken want er wordt meteen iets anders getoond.

Binnen de muren van het gebouw is ook een groot aantal hotelkamers opgenomen. Deze zijn voor gasten die uitgenodigd zijn om aan uitzendingen mee te werken. 

Zo buurman nu weer even uitrusten. Oh hij slaapt al.

 

 

 

Reacties

patricia A long time ago

Dank je voor jullie b&b talk wat zien jullie veel en al die verloren mensen..... Slaan het op in je gtota hart.
Fijne voortzetting ☺
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!