9 en 10 mei

Door buurmanenbuurman go usa - 13-05-2015 09:59

We gaan in noordelijke richting rijden want we willen overnachten in de omgeving van Fresno en dan gaan we morgen 10 mei door het Sequoia park rijden.

Op het eerste stuk na Los Angeles zien we weer bergen, 

 

maar verderop, in de omgeving van Bakersfield wordt het terrein vlakker en groener.

 

Waar het water vandaan komt is me niet duidelijk buurman maar in de middenberg groeit het meest.

Ze zullen daar ook wel een sproeiertje weggezet hebben anders weet ik het ook niet buur.

Aangekomen in Visalia vinden we een weg die recht naar het noorden loopt, naar de ingang van het Sequoia Park. Dus hoeven we niet eerst naar Fresno. We gaan maar eens binnendoor rijden, op de goeie gok. Waarschijnlijk vinden we daar ook wel ergens een motel.
In Orange Cove gaan we wat inkopen doen en vragen we of er motels zijn, geen dus buurman. Misschien een of twee als we verder het park in rijden (20 mijl verderop). Er is er wel een in Dinuba, een paar mijl terug in ZO richting.
Op naar Dinuba. Langs de hoofdweg vinden we bij toeval het bedoelde motel, snel vragen of er plaats is. Ja, vandaag wel, gisteren zaten we vol. Er zijn hier weinig motels weet u. Ja dat weten we nu ook. Gezellig dorp waar overal spaans gesproken wordt tot ze merken dat je engels spreekt dan schakelen ze over. Het lokale bier in de pizza tent smaakt uitstekend, en de pizza ook. 

 

Als we de volgende dag vertrekken rijden we eerst een paar mijl langs sinaasappel bomen. Daarvoor moet water aanwezig zijn, veel water, en voor de bewoners zijn er verorderingen voor het gebruik van water:
"a Level 2 water supply shortage emergency water conservation plan : 
(1) Watering or Irrigating of lawns or vegetated areas with potable water is PROHIBITED.(2) All water leaks must be fixed within 24 hours. (3) Filling or re-filling ornamental lakes or ponds is prohibited,(4) Washing of vehicles is allowed only with a hand-held bucket or a hand-held hose equipped with a positive self-closing water shut-off nozzle. (5) Re-filling of more than one foot and initial filling of residential swimming pools or outdoor spas is prohibited." 

De waterschaarste neemt hier toe. De gigantisch boomgaarden, vol met sinaasappelbomen worden van water voorzien via drip-irrigation,.Plastic buizen, langs de bomen met een druppelaar bij iedere boom.

Het Sequoia Park.

Dit is het park met de mammoetbomen. In 1890 is het park gesticht om de bomen te beschermen tegen de houthakkers, er waren er echter inmiddels al heel veel, duizenden, omgekapt en verzaagd. 

Een van de reuzen, de General Sherman Tree is 84 meter hoog en 2200 jaar oud.
In 1900 is er een boorm omgevallen, die ligt er nog steeds, het hout rot niet snel en heeft een brandwerende stof in zich. Dat is ook de reden dat ze er nog zijn, de bosbranden laten veel verdwijnen, behalve deze bomen.
 

In het bezoekerscentrum hadden we ook gezien dat er beren in de bossen leefden. Maar zo'n beest tegenkomen dat hadden we niet verwacht.
 

Je zal hier toch maar aan het wandelen zijn buurman. Gauw dat park uit!

 

Reacties

Loes 13-05-2015 13:28 {{button-28232}}

Foto 'beer' met telelens gemaakt?

patricia 13-05-2015 15:39 {{button-28250}}

Bere gezellig daar bij jullie

Mooi, zo,n toevalstreffer! Die bomen....t ontroerd me nog nu ik jullie foto,s zo zie...in Canada, long ago, omarmde ik eens zo,n oeroude boom..mmmm..goed dat ze beschermd zijn.
Goede voortzetting en op weg naar huis..in het kleine Nederland.
Lieve groet

gerard 14-05-2015 10:32 {{button-28268}}

ja buurman en buurman zo af en toe van de begaande wegen af gaan levert verrassend mooie dingen op. Dat buiten de mooie dingen die je al ziet.

Dat watertekort hadden jullie toch ook eerder al vastgesteld.

Die bomen naast die reuzen zijn dat ook sequoia's??

Nog een mooi laatste hijsje buurmannen.

buurmanenbuurman go usa 15-05-2015 04:34 {{button-28292}}

ja Gerard, het is een leeftijdsverschil, duizenden bomen zijn gekapt voor 1900 en 100 jaar gekleden zijn er weer nieuwe aangeplant, het duurt even maar dan heb je ook weer wat. Ik heb een paar zaadjes voor je meegenomen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan