Route overzicht

Door A.G. de Bruijn - A long time ago

Camperreis Seattle - Salt Lake City

Onderstaande route is een suggestie voor een interessante en haalbare route in 21 nachten van Seattle naar Salt Lake City. Deze route is ongeveer 3813 kilometer lang. Je bent uiteraard helemaal vrij om van deze route af te wijken. Wij zijn je graag behulpzaam bij het uitstippelen van een aangepaste of geheel andere route.

Camper

In de offerte die we je mailden is deze camper berekend:

 

Labels

Routeoverzicht

Seattle

Start Seattle

Je haalt de camper op in Seattle.

Seattle, bijgenaamd ‘Emerald City’, ligt aan de Grote Oceaan en is omringd door rivieren, meren en bossen. Het is de thuishaven van Boeing, de espressomachine, Starbucks en Microsoft. De stad werd begin jaren negentig wereldwijd bekend toen bands als Nirvana, Pearl Jam en Alice in Chains er de basis voor de grunge rock legden.
Informatie

 


Vancouver

Je rijdt naar Vancouver 226 km

In de directe omgeving van Vancouver zijn besneeuwde bergen, regenwouden en ruige kuststroken te vinden. Beroemde trekpleisters zijn Stanley Park met zijn totempalen, de Lookout Tower, Granville Island en de Capilano Suspension Bridge, een lange hangbrug over een ravijn. De stad bestaat uit meerdere districten met een eigen karakter. Een voorbeeld is Chinatown, een van de grootste Chinese wijken van Noord-Amerika, ook wel ‘Hongcouver’ genoemd.
Informatie

Vancouver

Overnachting in Vancouver.

Victoria

Victoria 114 km

Victoria, de hoofdstad van British Columbia, heeft een Engelse uitstraling en claimt Engelser te zijn dan Engeland. Zo rijden er rode dubbeldekkers rond, zijn veel huizen in tudorstijl gebouwd en vind je er verzorgde tuinen die de stad de bijnaam 'City of Gardens' hebben bezorgd. Mooie tuinen vind je onder andere bij de Butchart Gardens en Hatley Castle. Een hoogtepunt op cultureel gebied is het Royal British Columbia Museum, waar de nadruk ligt op de geschiedenis van Victoria en British Columbia.
Informatieferry

Tofino

Tofino 318 km

Tofino heeft nog geen 2.000 inwoners, maar wordt het hele jaar door bezocht door toeristen. Van half maart tot half april staat de plaats in het teken van de walvismigratie. Vanuit het zuiden zwemmen duizenden grijze walvissen naar de voedselrijke wateren van Alaska. Ook buiten de periode van de walvismigratie zijn deze grote zeezoogdieren te spotten. Vanuit Tofino worden het hele jaar door walvisexcursies georganiseerd. Ook zijn er berencruises, waarbij je op zoek gaat naar zwarte beren.
Informatie

Tofino

Overnachting in Tofino.

Whistler

Whistler 374 km

Whistler is een resortstadje dat vooral bekend is vanwege een van de grootste skigebieden van Noord-Amerika: Whistler-Blackcomb. In de zomer kun je er goed wandelen, fietsen, golfen en genieten in de spa's. Rond Whistler liggen verschillende meertjes met zandstranden. Vergeet vooral niet een rit te maken met de Peak-to-Peak Gondola, een gondel tussen de twee hoge bergtoppen.
Informatieferry

Wells Gray

Wells Gray Provincial Park 459 km

De bijnaam van Wells Gray Provincial Park is 'Waterfall Park'. Dit is niet voor niets: er zijn maar liefst 250 watervallen te vinden, in alle soorten en maten. De bekendste zijn de Spahats Falls, Dawson Falls en Helmcken Falls, die allemaal gemakkelijk te bereiken zijn. Met een hoogte van 141 meter Helmcken Falls de vierde hoogste waterval in Canada. Het parklandschap bestaat voor het grootste gedeelte uit vulkanisch gesteente en heeft haar specifieke vormen gekregen door onder andere gletsjers, smeltwater en rivieren.
Informatie

Wells Gray Provincial Park

Overnachting in Wells Gray Provincial Park.

Jasper

Jasper 352 km

Het gastvrije, pittoreske stadje Jasper ligt midden in Jasper National Park, het grootste park in de Canadese Rockies. Het park bestaat uit gletsjers, kristalheldere meren, watervallen, diepe kloven en dichte, groene bossen. Je vindt er meer dan duizend kilometer wandelpaden. In de winter heb je uitzicht op besneeuwde bergtoppen en zie je bevroren watervallen. Jasper is dan een echt winterwonderland. Het park staat echter vooral bekend vanwege het vele wild dat er leeft.
Informatie

Jasper

Overnachting in Jasper.

Lake Louise

 Lake Louise 235 km

Lake Louise is een vrij kleine plaats midden in Banff National Park. De naam Lake Louise komt van prinses Louise Caroline Alberta, de vierde dochter van Queen Victoria. De naam van Louise wordt gebruikt voor zowel de plaats, het meer als de provincie. Aan het meer is het welbekende en luxueuze Fairmont Chateau Hotel gelegen.
Informatie

Banff

Reacties

Astrid Bakker A long time ago

Wat een prachtig reis! Ben heel benieuwd naar de avonturen die jullie ongetwijfeld gaan maken.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!