22 juni Yellowstone 1

Door A.G. de Bruijn - A long time ago

Op onze eerste dag in het Yellowstone Park hebben we een hoop bijzondere indrukken opgedaan. We hebben diverse beesten in het wild gezien.
Maar de meeste indruk hebben de verschillende warme bronnen op ons gemaakt. Het Yellowstone is bekend door zijn thermische vulkanische verschijnselen. Het Norris Geyser Bassin is het oudste, heetste en actiefste gebied van het park. De eerste bezienswaardigheid die we daar bezochten waren de 'Artist Paintpots' (verpotten van de kunstenaar). De kleuren van het land zijn door vulkanische gassen en de hoge bodemtemperatuur gevormd. Aan de rood, geel en bruin gekleurde bodem, de daarbij horende modderpoelen heeft het gebied zijn naam te danken. Ook de 'Steamboat Geyser' maakte veel indruk op ons. Om de paar minuten zagen we een waterkolom omhoog spuiten. Helaas hebben we de fontein van wel 90 m hoog, die dat ding, volgens de beschrijving, ook produceerd niet meegemaakt. Naast de beschreven verschijnselen hebben we nog een paar, voor ons onbekende, natuurverschijnselen gezien. Steeds heel indrukwekkend. 
Ook waren er vandaag een paar watervallen en canyons die weer flinke indruk maakten.  
De meeste beesten, die vandaag ons pad kruisten, hadden we al wel en keer eerder gezien. Er waren vandaag o.a. beren, bizons, big horn schapen en herten.

Vergeten gisteren te melden dat we,  toen we bij de ingang van het Yellowstone park kwamen, een dierenopvang park hebben bezocht, het 'Grizzly & Wolf Discovery Center'. Daar zagen we o.a. wolven, beren en adelaars. Net voor het voederen van de beren werd ons uitgelegd wat je moet doen, of niet moet doen, als je plots oog in oog met een beer komt te staan. Hard weglopen is dan de slechtste keus. Een beer loopt altijd harder dan jij. Berenspray kan helpen maar dat moet je dan wel bij de hand hebben. Onderin je rugzak bewaren is dus niet goed. Wij kregen de eerste dag van onze vakantie van een mede kampeerder, die dit naar huis ging, een spuitbus berenspray. Toen de man dit aanbood, dacht ik eerst dat hij me in de maling nam. Maar hij schijnt toch gelijk te hebben gehad. 
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!