Dag 14 Page - Antelope Canyon

Door Conny en Matty - 24-06-16 06:50

Vandaag de dag rustig opgestart, eerst plannen gemaakt voor de komende dagen. Gaan we naar Mesa Versa of naar Durango maar na dingen gelezen te hebben toch naar Durango. Voor de komende 3 dagen de campings geboekt.

Toen de camper in en zijn we naar de Clen Canyon Dam gereden DIt is een stuwdam in de Coloradorivier en is 726 foot hoog. De stuwmeer achter deze dam heet Lake Powell. We hebben daar een rondleiding gedaan en hebben boven op de dam gelopen Bloedjeheet in de zon).

Daarna zijn we naar de Antelope Canyon gegaan. In een jeep werden we daarheen gereden en het was echt zand happen, wat een droogte en wat een stof. De Antelope Canyon bestaat uit twee delen, de Upper en de Lower Antelope Canyon. Deze twee zijn uitgesleten door water en wind. Je loopt door een verticale opening in de rotsen, waarna je uitkomt in een kloof mt glooiende, rode zandstenen wanden van zo'n 40 meter hoog. Invallende zonnestralen zorgen in combinatie met de de uitgesleten vormen een bijzondere aanblik.

Matty was gisteren in de Secret Canyon geweest met als grootste verschil dat er vandaag naast ons nog 100 mensen meer rond iepen en hij gisteren met maar 4 personen en chauffeur/gids. Maar ook vandaag hebben we prachtige foto's kunnen maken.

Reageren is uitgeschakeld voor deze weblog.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie