Daar komen de reuzen

Door T. Putter - A long time ago

Geert op zoek naar berenOp 20 juli waren we nog in Kelowna, aan het mooi meer. 'S ochtends kwam nog een monteur langs die wat zaken in de camper kwam repareren. Aanvankelijk kregen we Canadream niet te pakken, maar via Tioga belde men toch vroeg in de morgen en een paar uur later had de monteur alles in orde. Goede service.

Het was een mooie dag en dus gingen we op dezelfde plek bij het meer liggen. Een rustdag moet je wel benutten! In de middag hebben we nog een waterfiets gehuurd, waar geert zelfs nog zeeziek op werd. De kinderen vermaakten zich daar prima en we bleven tot het begin van de avond. In de camper gingen we pannenkoeken bakken, waarbij het brandalarm de hitte van de koekenpan niet aankon. Man wat een herrie. Uiteindelijk had iedereen zijn portie American pancakes op en na een heerlijke douche was het stil in de slaapkamer.

Donderdag 21 juli was een reisdag, die begon met het volgooien van de tank, er ging dik 100 liter in, terwijl die net half leeg was. Ook dit was de eerste keer en duurde dus even, ijskast uit, gas dicht, juiste brandstof, vooraf betalen, tanken, gas weer open, rijden... Het duurde best een tijd voordat we Kelowna verlaten hadden vanwege de vele stoplichten, maar al gauw was highway 97 een supermooie weg die ons door het dal van de Columbian Mountains naar de Rocky Mountains voerde. Dus reden we relatief laag, maar waren om ons heen bergen van boven de 3000 meter. We stopten even in Revelstoke, een drukke plaats vanwege de vele bergsport mogelijkheden. Even verder op inmiddels highway 1, de beroemde weg door de bergen, parkeerden we de camper en pakten een wandelingetje van een kwartier ofzo langs zeer oude en tientallen meters hoge bomen.

De route werd steeds indrukwekkender, met besneeuwde toppen. Ik wilde de foto hier naast plaatsen maar op de iPad gaat het allemaal niet zoals ik wil ;-( Rogers Pass was een mooie doorsteek van de ene bergrug naar de andere. Hier ging de tijd plotseling een uur vooruit, wisten we wel, maar toch jammer als ze zo maar een uur van je dag afpakken. Vervolgens ging het snel naar Golden, de volgende campingplaats. We zitten met de /dynamic/travelReport/7846/album/image_7fa9e0.2332.333e.jpeg">camper aan een wilde rivier, dus niet zwemmen, en tegenover een /dynamic/travelReport/7846/album/image_331c2f.2332.333e.jpeg">spoorweg rangeerterrein.

Het is nu 22 juli, en we zien wel wat we gaan doen vandaag!

Reacties

Nel A long time ago

Het klinkt allemaal mooi, Teun zo te lezen vermaken jullie je wel. Vinden de kinderen het ook leuk en Lydia? Hier was het weer warm vandaag. Het blijft voorlopig mooi weer, goed voor de vakantiegangers. Veel plezier en groetjes..

Rob en Yvonne A long time ago

Wat leuk om dit allemaal te volgen Teun, feest der herkenning. Het is een schitterend land. Zo te zien hebben jullie mooi weer, hier is het behoorlijk warm geweest. Wordt nu iets minder(gelukkig)

gr. Rob en Yvonne

Machteld A long time ago

Jaloers!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!