De Mormonen - Salt Lake City - vrijdag 2 juni

Door Peter en Nicole - A couple of years ago

Vanmorgen hebben we een mormonenbusje besproken.
Een mormonenechtpaar brengt ons naar de Templesquare, het hart van het mormoonse geloof. Onderweg vertellen ze er al wat over. Dan zetten ze ons er af en zeggen ons dat er een busje staat als we terug willen.
De chauffeur van het busje regelt voor ons nog een rondleiding door twee mormoonse meisjes.
Nou we haken aan en ze leggen ons vanalles uit over het mormoonse geloof, en leiden ons rond door de gebouwen op het grote plein. De kerk mogen we niet in. Dat is alleen voor mormonen. Er wordt volop getrouwd. We zien een hoop bruidsparen.


Het is weer prachtig weer. We lopen nog naar het huis van de stichter van het Mormoonse geloof. Joseph Smiths. Daar krijgen we weer een privé rondleiding en daarna wil het meisje even samen met ons bidden, dat gaat ons net te ver, en we bedanken vriendelijk voor de rondleiding. We gaan ergens tegenover een broodje eten bij een soort Subway. Ze verkopen geen koffie helaas, dat mag niet .
We lopen over het grote plein naar het museum en kijken daar even rond vervolgens gaan we naar de Library en gaan eens zoeken naar Ineke haar voorouders maar helaas is het allemaal ingewikkeld. We krijgen wel een handige tip.
Er is een Nederlandse website wiewaswie daar gaan we thuis eens opzoeken. We lopen weer naar het mormonen busje en worden weer netjes op de camping afgezet.
We rijden nog een heel stuk richting Yellowstone. En overnachten in een Forrest Campground, zeer basic maar midden in de natuur.


Alfred Flat heet deze campground.

Reacties

Els A couple of years ago

Hallo vakantiegangers, het is wederom genieten van jullie verhalen en mooie foto's.
Echt geweldig om dat zo te volgen. Veel plezier en tot de volgende keer, Els

Liesbeth Schellen A couple of years ago

Hehe, ik heb elke dag gekeken of er weer nieuwe avonturen op stonden maar nu heb ik weer nieuw leesvoer. Maar ja we hebben ook de app nog waardoor we goed op de hoogte werden gehouden. Nou Nicole en Peter en Ineke en Kees nog even genieten van big Amerika want het zit er weer bijna op. Tot gauw en lieve groetjes Liesbeth en Paul
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!