Yellowstone dag twee - maandag 5 juni 2017

Door Peter en Nicole - A couple of years ago

Vannacht hdden we harde regen maar om 7:00u was het weer heerlijk zonnig. We deden de gordijnen open en zagen meteen een hertje langs lopen.

Hoe bijzonder!

We hebben dus vannacht op een parkeerplaats geslapen. De voorkant van de camper stond in Montana, waar Kees en Ineke sliepen, en het achterste deel van de camper in Wyoming waar Peter en Nicole sliepen.
We gaan via een klein dorpje terug naar Yellowstone. We proberen of ze daar WiFi hebben. We zijn al even verstoken van internet, maar helaas het lukt niet.
We rijden weer via Lavar Valley, en zien weer honderden bizons lekker gras grazen of in de zon liggen.
Veel mensen staan ook langs de kant door hun verrekijker te kijken naar vogels.
Dan zien we ineens een coyote in het gras en die steekt zo voor onze camper over.
Daarna zien we zelfs een zwarte beer, hij loopt zelfs een stuk met ons mee mooi om te zien!!
We komen bij Mammoth Springs  en daar lopen we over vlonders naar de bizarre warmwater bronnen.
En bij Norris bekijken we een museumpje over Rangers en een film over de bizons. 
Dan op naar de Prismatic Spring, daar is het bizar druk. Maar dat komt ook door die rare Amerikanen die op de plekken van de RV's parkeren met hun gewone auto's en zo alles blokkeren.
Ik moet zelfs in de RV blijven zitten zodat ik de camper kan wegzetten als het moet en Peter, Kees en Ineke lopen naar de Prismatic Spring.
Het is dit jaar veel drukker dan andere jaren. We merken dat overal. Blijkbaar is Amerika een populair vakantieland dit jaar.
Daarna gaan we naar de Old Faithfull, daar is een gigantisch parkeer terrein bij, dus plek genoeg!
De Old Faithfull is een geiser die spuit precies om de 1,5 uur.
We komen daar aan en zien een heleboel mensen zitten wachten op bankjes, dus het zal wel zo beginnen. En ja hoor hij spuit erg mooi, veel en hoog.
We lopen nog even naar het hotel the Old Faithfull en kijken daar binnen. Dat is een prachtig gemaakt gebouw, gemaakt van hout. Als we de postcode loterij winnen gaan we daar een nachtje slapen.
Ook staat daar buiten een oude bus waarmee de gasten door Yellowstone worden vervoert. Hij oogt oud maar blijkt van binnen toch vrij nieuw.
Veel mensen willen met deze bus op de foto.
Nu gaan we in een gebouw verderop wat eten. We smullen met z'n allen van een redelijk normale maaltijd. We stappen weer in de camper en gaan Yellowstone uitrijden en een slaapplek zoeken.  We rijden ook door Teton. We willen weer een douche na een paar dagen geen douche.
We zoeken in ons KOA boek een camping en ja hoor we vinden er een.
We kijken of er plek is en ja hoor er is een plekje. De camp office is al dicht. We gaan er op staan en Kees en Ineke en Nicole gaan meteen lekker douchen. We hebben al drie dagen geen douche gezien. Ondertussen komt Peter er achter dat hij op een gereserveerde plaats staat, omdat er een andere camper aankomt rijden. Peter besluit vast bij de uitgang te gaan staan met de camper. Dan gaan we maar weer. We komen uit de douche en willen in de camper stappen, komt daar een hele boze camping beheerder aan. Hij wil ons laten arresteren, maar gelukkig weet Peter hem tot bedaren te brengen. We moeten twintig dollar betalen voor het douchen!! Nou ja! Vorlopig geen KOA meer voor ons.
We rijden maar weer verder en zien gelukkig gauw een prachtige campground, een State Park, East Table, midden in het bos. We gaan er staan en genieten (drie van ons gedoucht en wel) daar van de rust en de natuur. Er zijn in de State Parks weinig voorzieningen, alleen WC en water, maar je staat er midden in de prachtige natuur voor zo'n $15. Een koopje vergeleken met de KOA die $95 had gekost per nacht.

Reacties

Els A couple of years ago

Hey viespeuken,
Zo te zien is er toch water genoeg, heet, warm of koud. Daar kun je dan toch gratis in? Of werkt dat zo niet?
En dat Amerika een favo-vakantieland is, daar snap ik niks van, als je het nieuws mag geloven. Met Dhr Donald aan het hoofd... brr.
Maar alle gekheid op een stokje, ik geniet weer van jullie reisverhalen en mooie foto's!
Tot de volgende keer, grtz

Marloes & Egbert A couple of years ago

We zijn benieuwd naar de updates........
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!