Zondag en maandag 17 en 18 september

Door Marijke en Jean - A couple of years ago

Hoi,

Zondag hebben we een hele tocht gemaakt met de auto van zo' n 354 km tot in Jasper. Het zonnetje scheen maar het was wel frisjes. We hebben onderweg een stop gemaakt om naar een je kunt wel raden een waterval te gaan kijken. Een korte wandeling tot aan de Rearguard waterval . Het was wel de moeite. Er was een balustrade gemaakt tot een stuk over het water. Knap en weer indrukwekkend! We zijn verder doorgereden naar het infocenter Mount Robson National Park. Hier hadden we ook een mooi zicht op deze berg. We zijn nu ook in een andere staat  'Alberta' en nu is het maar 8 uur verschil met thuis ( vorige staat 9uur verschil)

Doorgereden tot net buiten Jasper waar we logeren in een blokhut "Pocahontas cabins".

Vandaag begon de dag somber , grijs weer . We hadden twee wandelingen op de planning maar al gauw kwam de regen  aanzetten dus zijn we maar een bezoekje aan Jasper gaan brengen. Wie kwamen we daar tegen Hilde en Dirk uit Puurs die we al op verschillende plaatsen waren tegengekomen. Dus we besloten maar een koffietje te gaan drinken omdat het koud en regenachtig was. Hier is het niet logisch om ergens koffie te gaan drinken omdat je nergens een cafeetje ziet. Zijn we maar een restaurant binnengegaan en we konden koffie bestellen. Koffie uit de thermos in een mok met een glas water erbij. Lekker! Daar het bleef regen hebben we dan samen maar een flesje wijn gekraakt. Rond halftwee zijn we dan maar opgestapt om toch nog een wandeling te gaan maken. De "Five Lakes". Toen we vertrokken regende het nog goed maar na een kwartiertje hield het op en hebben we een mooie wandeling rond vijf meren gemaakt. Het was nog te vroeg om terug te keren naar onze verblijfplaats en hebben we nog een korte wandeling gemaakt naar de Forts Loop trail. Een steile klim naar boven en we kregen een prachtig uitzicht over Jasper en de omliggende meren en bergen. 

Nu zijn we terug op onze verblijfplaats om het verslag te maken en onze planning voor morgen.

Groetjes,

Jean en Marijke

 

 

Reacties

Pierre A couple of years ago

Geen cafés in de buurt..... hoe overleef je dat, Jean??????
Wij zijn ook vertrekkensklaar, onze vlucht gaat gelukkig door.
Groetjes, ook van Brigitte

Annie en Jos, A couple of years ago

Hallo,
Het is alleen in Belgie dat je overal koffie kunt drinken. maar wie zoekt die vindt, ook in Jasper.
Hier bij ons is er groot nieuws: Kinepolis heeft voor veel miljoenen de cinemaketen 'Landmark' van Canada gekocht. 40 cinemazalen zullen misschien binnenkort 'Kinepolis' heten (dat fantaseer ik hoor).
Hier zijn we blij met aangenaam, zonnig weer van vandaag. We duimen dat de regen snel overwaait in Canada. Om te wandelen en om de panorama's te bewonderen is de zon een geschenk!
We wensen dat die morgen van de partij zal zijn.
Lieve groetjes van Annie en Jos

philip A couple of years ago

Aha jullie zitten in Jasper... ik ga morgen naar Jasper.
Geniet nog maar van de mooie uitzichten en hopelijk is de regen een niet te grote spelbreker.
Doei Philip

Marie Claire A couple of years ago

Elke dag anders en vol belevenissen. Jullie gaan thuiskomen met een koffer vol weetjes en leuke herinneringen. Amusement. Groetjes uit België waar het weder stilaan beter wordt.

Hildie A couple of years ago

OEI, dat was een sneltrein...bijlage vergeten? Maar ik kijk zeker zo graag naar die mooie natuurfoto's. Je kent mij hé, een uur later zit ik nog achter de computer en probeer nog wat opzoekwerk te doen van wat jullie allemaal zien. Noortje en Daan stellen het goed op school. Ik hoor positieve dingen. Zo, tot strakjes of zo!! Nog veel plezier
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!