Moeilijk afscheid nemen van Sanibel maar toch ook naar het prachtige Naples.

Door Jolanda1966 - 12-11-2017 03:53

Vanmorgenvroeg weer op tijd wakker en vertrokken naar nog een prachtig gedeelte van Sanibel Island en wel Captiva. We kregen het advies bij een zuster resort onze auto neer te zetten en hebben dat ook gedaan. Dat resort lag ook weer zo mooi. Daar zaten de mensen met de mooie jachten, bootjes en de mensen die graag sportief wilden zijn op het water. Practige fotoś'ǵéśćhoten van ooieveaars die een dutje deden op de jachten, prachtig beeld. Helaas zitten die fotos op de camera en niet op mijn mobiel.

We besloten weer te gaan fietsen, tenslotte kun je dan makkelijker overal even stoppen. De kustweg waar we fietsten bestond uit prachtige vergezichten en villas waar je U tegen zegt. Wauw wat mooi weer. Dit gebied wordt vooral bewoond door gepensioneerden. Daar zit het grote geld dat was duidelijk. Er was zelfs nog het een en ander te koop. Gos we zouden met de verkoop van ons huis zelfs nog geld over houden en een prachtige villa krijgen. Maar ja......1x Irma en weg zijn ze. We zagen best veel omgewaaide bomen, huizen die hier en daar gerepareerd dienden te worden. 

Zoals ik gisteen misschien al meldde, kon je overstekende schldpadden tegen komen. Er staan overal borden dat je moet oppassen. En ja hoor, we komen aanfietsen en zien daar heel moedig een schildpad oversteken over de grote weg. Wauw weer, ik als beschermelinge meteen de auto achter me geseind dat hij moet oppassen voor iets op de sraat. Veilig kwam hij aan de overkant.

En weer verder fietsen en kwijlen bij alle mooie huizen. We kwamen uit bij een mooi strand weer. Het was weer bloedheet dus we hadden wel zin in een duik. Hoppa fietsen in het zand, handdoeken in het zand en heerlijk de zee in. Oeh die was hier toch aardig koud. Toch dook ik erin, ik had het erg warm. Je kon er wel 75 meter in lopen tot aan je middel. Prachtig weer. Hans hield het tot zijn middel voor gezien....wie is hier het sterkste geslacht.......

We zaten rustig aan de rand van het water toen Hans riep.............Kijk daar eens......een vrouw staat stijf in het water op ongeveer die 75 meter. Bleek dat er 2 dolfijnen voor haar heen zwommen. Ze durfde zich niet te bewegen. Iedereen vloog van hun handdoek, liep het water in met de cameras of stond aan de kant fotos te schieten. Zo uniek....2 dolfijnen in het wild op een mega kleinstukje van ons af die heerlijk de boel op hun gemak aan het verkennen waren. Ik pakte mijn camera en bleef maar schieten. Tegen de zon in....dus op goed geluk. Ik schoot er tientallen. Ik vergaten gewoon op dat moment mijn telefoon te pakken en te gaan filmen. Dus toen ik dat eindelijk besefte, waren ze al zover weg en kwamen niet weer terug....verkeken kans. Maaaaaaar ik heb mijn fotos gecheck en ja hoor.....1 met dolfijnen....de rest van de lucht hahahha. Wat was dit uniek, nooit gedacht dit in het wild mee te mogen maken.

Zodra ze verdwenen waren zijn we weer vertrokken. Lekker weer verder op de fiets. Toen we de fietsen terugbrachten zijn we naar ons volgende hotel vertrokken in Naples. Daar omgekleed en de boel verkend. Ze hebben hier een mooi centrum, prachtig verlicht, We hebben heerlijk gegeten en daarna geshopt. Want ik wil nog steeds leuke kadootjes meenemen voor de meiden. Gos wat lukt me dat weer niet zeg. Hou zo nog geld over.........Morgenvroeg gaan we weer vroeg op pad, want morgen is de dag van de Keys. Key Largo zwemmen met de dolfijnen. Heb daar zon zin in. Tot morgen weer.

Reacties

Henk & Hetty. 12-11-2017 21:02 {{button-50246}}

Hay hay vakantiegangers jullie zien nog eens wat.
En wat uniek dat met die dolfijnen echt toevallig.
Daar komt nog bij dat het daar ook zo'n mooi weer is.
Lekker toch ja Amerika is echt een mooi land.
Toen wij er op vakantie waren wilde ik daar wel blijfen maar!!!!!!!
Waar jullie morgen naar toe gaan wordt het vast en zeker een hele mooie dag.
Veel plezier samen en tot morgen.Groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan