Key Largo...........De eerste key van Florida

Door Jolanda1966 - 13-11-2017 03:05

Om 8 uur zaten we in de auto op weg naar de Keys. Hoe dichter bij we kwamen, hoe donkerder het werd in de lucht. Er kwam zelfs regen uit vallen. We hadden echt zo van..............jee zeg komen wij is het shitweer. Maar goed, hoop houden want tenslotte hebben we alleen maar mooi weer gehad. We arriveerden bij ons motel.......Gilberts Resort. Het was echt een Amerikaans motelletje aan het water tussen de schepen en jachten. Er waren veel mensen daar....o.a. veel bikers....dus vele Harleys. Dat gaf een leuke sfeer. Er was een prachtige beachbar....zo gezellig aangekleed. We liepen wat rond en kwamen aan bij het water achter de beach bar. Het weer was inmiddels beter geworden dus stonden we heerlijk te genieten. En wat schetste onze verbazing........yep we troffen het weer. Er zwom weer een dolfijn voor onze neus in het wild voor het motel. En nu heb ik er een filmpje van zelfs. Meteen gestuurd naar de meiden natuurlijk.

We waren veel te vroeg dus kregen we nog geen kamer. Dus reden we weg het eiland wat verder verkennen. Met als doel Dolphin Plus opzoeken want daar moesten we zijn om 14.00uur. We zijn hem in eerste instantie maar voorbij gereden na navaag of dit het juiste was waar we geboekt hadden en dat was zo.

We kwamen uit bij Marker 88, een gaaf restaurant aan het water. We hebben even geluncht en zijn toen terug gegaan naar Dolphin Plus. We hebben ons omgekleed en na wat wachten, kregen we de nodige info over de dolfijnen. Toen mochten we erin.............we maakten kennis met dolfijn Samantha. Een vrouwtje van 30 jaar.........wat een leuk beest. Het contact van een dolfijn met een mens is zo bijzonder. Het liefst had ik even geknuffeld met haar. Er werden natuurlijk vele fotos geschoten door het bedrijf zelf...die staan inmiddels in NL op de pc. Ik wilde toch nog wel graag wat fotos in mijn verslag verwerken en aan de meiden sturen dus vroeg ik een kijkende toerist of hij met mijn mobiel fotos wilde maken van mij en Hans....en dat deed hij heel fijn. Herinneringen genoeg.

Na deze ervaring zijn we ons gaan inchecken in het hotel. Een prachtige kamer met uitzicht op het water. We hebben ons opgefrist en omdat het nog maar een paar uurtjes licht was, zijn we meteen weer terug gegaan richting het eiland. We hadden al vernomen van de dame op Dolphin Plus dat orkaan Irma veel schade had aangericht. Zij die allen aan de beachside zitten, hadden redelijk mazzel gehad. Maar aan de overkant van de weg.........oceanside kreeg de volle laag. Daar is enorm veel schade aangericht. Het is echt zichtbaar. De mensen hebben zoveel puin moeten verzamelen van huisraad en huis en boot enz.... dat het nog niet eens allemaal weggehaald is van de zijkanten van de weg. Hele wijken zijn verwoest...echt ongelooflijk wat je daarvan ziet. Ik wilde niet meteen van al hun ellende fotos maken maar wil hier voor het fotoboek toch een bladzijde aan weiden of wijden..haha geen idee welke even zo. Ik heb wat fotos van plekken waar het verzameld is door de bevolking.

We kregen weer honger en zijn naar dat prachtige restaurant van die middag gegaan en hebben daar heerlijk in sfeer aan zee gegeten. Een heerlijke afsluiten van deze mooie dag. Wat gaat het toch snel. Maar op naar morgen weer.

Reacties

Carolien 14-11-2017 19:03 {{button-50247}}

Hallo vakantiegangers !
Wat een mooie belevenis moet dat zijn geweest, dat zwemmen met de dolfijnen! in het wild EN op verzoek! Hoe is dat gegaan met de dofijnen tijdens de stormen? Zwemmen die in open water of hebben ze een zwembad? Zijn er nog wat vrijgekomen? Ik denk dat we tussen de Kerst en Oud en Nieuw even een afspraakje moeten maken.... om de rest van de foto's en de filmpjes te zien.... Ben zooooo benieuwd ! Fijne voortzetting van de vakantie!
Groetjes van Tim en Carolien.

Henk &Hetty 14-11-2017 20:35 {{button-50248}}

Hay hay wat een leuke ervaring hebben jullie opgedaan.
Heel apart ik denk dat moet je zelf ervaring uniek!!!!
En jullie zijn ook nog aan het golfen geweest toe maar (leuke foto)van Hans
Trouwens jij staat er ook mooiop romantisch.
Geniet samen. Groetjes.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan