Antilope canyon bij Page

Door Dien en Ruud - A couple of years ago

21 april

We zijn toch maar vroeg op weg gegaan, ondanks dat we tijd genoeg hadden om op 3.30 uur met de jeeptour te gaan. Bovendien hadden we een uur extra door het binnenrijden van weer een tijdzone. We hadden gisteren van een van de mensen van de  camping een alternatieve route gekregen, maar die was volgens hem heel stijl en moeilijk. Maar het viel alleszins mee. De route Napoleon is heel wat heftiger. Onderweg heel wat natuurschoon, of te wel schone natuur, zoals de Vlamingen zeggen. We werden ook vandaag verrast met 6 overstekende herten. En natuurlijk lag er ook weer voldoende sneeuw in het bos en langs de weg.

 De laatste kleine boodschapjes in de Walmart van Page  gedaan en verder wat rondgehangen en om 3.30 uur met de tour naar de Antilope Canyon. Deze was in 1931ondekt door een twaalfjarig meisje die een paar schapen achterna liep. De ontdekking van deze canyon hebben de indianen jaren voor zich gehouden, want het is hun grondgebied. Maar jaren later is er toch ruchtbaarheden aan gegeven. Het toerisme kwam opzetten, maar in 1997 is het park gesloten voor de toeristen. Ze schreven hun namen op de muren en beklommen de wanden en  beschadigden deze. Er is toen besloten, dat alleen onder leiding van gidsen door de canyon gelopen mocht worden. De beschadigingen zijn nog zichtbaar. Deze canyon is indrukwekkend van schoonheid en slechts 200 meter lang. De gids stelde de iPhones en camera’s voor je in, want er mocht niet geflitst worden. De reflectie gaf verkeerde beelden, door de mineralen die in de rotsen zitten. Het lichtspell met de zon bovenin en de steile wanden zijn onvoorspelbaar indrukwekkend.

Bijna bij het eind gekomen van de canyon zei de batterij van mijn camera: “Je hebt al zoveel foto’s genomen vandaag, je moet me eerst maar opladen” Dus dat doen we nu en kunnen daardoor jullie nog geen deelgenoot maken met die mooie plaatjes. Maar morgen komen ze zeker. Morgen is ook de laatste natuurdag en camperen vlakbij  Las Vegas. Daarna, op maandag, storten we ons in de schreeuwerige drukte en gaan genieten van een heerlijke ribroast of beef, mmmmm.

Tot morgen en welterusten.

Reacties

Margreet/Hein A couple of years ago

Hier zo.morgen.! Wat gaan jullie dagen snel voorbij! Wat zien jullie een grote verscheidenheid. Al vele verhalen hebben wij gehoord over al de parken in Amerika. En iedere keer weer imponeert 'het bijzondere' en de kleuren! En dan morgen Las Vegas.
Blijf genieten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan