22 april...top dag

Door Jacqueline - A couple of years ago

Na een koude, stille nacht (geen sirenes hier, geen verkeer) weer vroeg wakker. Het slapen wil nog niet echt. Het wiebelt in de camper, als de jongens zich omdraaien in bed deinen wij aan alle kanten heen en weer.

Maar wat een weertje...ontbijten in de zon naast de camper! Camper afkoppelen en weer ‘on route’ 

Eerste stop is Victoria. Wat een mooie stad. Bloemen mooi in bloei, gezellige drukte rond de haven. Uiteraard naar fishersman warf gelopen. Kleurrijke huisjes op het water en de watertaxi’s vaarden af en aan. Heerlijk ijsje gegeten in de zon (ik, die dacht dat we naar een ijskoud land op vakantie zouden gaan en alleen soep en warme chocomelk zouden gaan nuttigen tegen de kou😁) 

Nog een lange tocht voor de boeg, dus om 12 uur rijden we weer de stad uit.  Op naar Tofino. Rond 14:30 een lunchstop bij Cathedral grove. Eerst even snel een eitje gebakken in ons slakkenhuisje kop thee erbij en de lunch is weer klaar. De bossen in voor een prachtige wandeling. Niet zomaar een bos maar een bos met bomen van meer dan 800 jaar oud en de hoogste boom die er staat is 76 meter hoog en daarmee 20 meter hoger dan de toren van Pisa!

Snel weer verder, de weg slingert en stijgt en daalt en bied zicht op besneeuwde berg toppen.  Bij de wallmart slaan we nog wat eten in. 

En ineens.......loopt er een zwarte beer naast de weg!!! Naast de eekhoorns die we wel al gezien hebben en (waarschijnlijk) een bever (gisteravond op het strand van de camping) is dit toch wel een gigantisch WoW moment. Gewoon op 2 meter afstand een beer die rustig aan het eten is langs de kant van de weg, hoe gaaf is dat? 

Om 1915 eindelijk gearriveerd op de camping Crystal cove beach resort. Zelf een plaatsje uit mogen zoeken. Heerlijk beschut in het bos. Snel wat eten in elkaar geflanst. Inmiddels is het 21:30, de helft is een spel kaarten aan het spelen, oma leest boek en Sven luistert lekker muziek. Einde van weer een mooie en hele zonnige dag. 

Reacties

Elice A couple of years ago

Heel bijzonder om zomaar een beer te zien!

Lianne A couple of years ago

Wat gaaf zeg om zomaar een beer tegen te komen! Geniet van jullie belevenissen, maar zo te zien en te lezen jullie dat al 😜

Margriet A couple of years ago

Leuk om jullie verslag te lezen, en wat stoer om een echte beer in het wild te zien.

Gerie van den Berg A couple of years ago

Jullie kennen mij niet, maar ik ben vorig jaar van half mei/ half juni met man, schoonzus en zwager (ieder stel in een eigen camper van 30.ft) hier geweest. Het was zo'n mooie ervaring dat ik er nog geen afscheid van kan nemen en door nieuwbakken reizigers te volgen op deze site nog een beetje kan nagenieten.
Ik wens jullie 7-en een heel fijne reis toe en dat jullie maar veel beren en elken zullen zien! :)

Marianne A couple of years ago

Wat hebben jullie al snel een beer gezien!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!