Monument Valley 13e dag, 14 juni

Door Joop & Lucienne Schuurman - 25-06-2018 00:21

 

 

 Van Grand Canyon naar Monument Valley

 

We rijden door deze eindeloze woestijn met hier en daar grote rode zandsteenformaties en tafelbergen. Het lijkt hier wel een westernfilm maar is wel in handen van de Navajo-Indianen.

Het bijzondere in dit park zijn de door erosie gevormde buttes, dat zijn vrijstaande hoge rotsformaties. En de drie bekendste zijn de West mitten  en de East mitten en de Merrick butte.

Het is een hobbelige Valley maar er mogen geen verhuur auto’s in dus als je iets wilt zien moet je dat boeken bij de Indianen erg commercieel dus. Dan mag je wel hun woningen en rotstekeningen zien en hoe ze tapijten weven. Er zijn hier ook verschillende westerns gefilmd.

Je ziet hier veel sieraden door de indianen gemaakt niet zo mijn keuze het is allemaal hetzelfde net uit China. We hebben een aantal foto’s gemaakt het is vandaag wat bewolkt en veel wind het zand knarst tussen onze tanden. We kijken elkaar aan met het idee zullen we verder rijden of toch hier op de zonsondergang en zonsopgang wachten. Maar gezien dat de foto’s toch niet zo zuiver worden vanwege het stof besluiten we hier niet te blijven. Het is erg ongezellig en kaal. Gelukkig hebben we deze camping nog niet geboekt en besluiten om verderop een National  Park op te zoeken en hopen daar wat dieren te zien. Goede keuze bleek later alleen de dieren kwamen niet opdagen dit waarschijnlijk omdat er zoveel wildroosters aangebracht zijn. Wel lekker rustig en we hebben heerlijk geslapen.

 

Reacties

Ben@Anja 25-06-2018 01:41 {{button-52459}}

Die Navajo’s zijn slim bezig. Er komt voldoende geld binnen daar. Eigen universiteit, medische voorzieningen en huizen. Ze wonen echt niet meer in zo’n klei hutje.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan