Edmonton/Jasper

Door Ed en Jolanda Bakker - 27-09-2018 18:53

25-09-2018
Edmonton downtown
16c

Wij geloven onze ogen niet! De zon schijnt!! Dat was direct een goed begin van de dag. Edmonton ziet er direct een stuk leuker uit. Wat een leuke stad is dit toch. Vooral mooie natuur rondom de stad. Ons beginpunt was bij de City Hall, downtown. Vandaar zouden wij verder gaan. Helaas ging die vlieger niet op. De mooie fonteinen, waarvoor wij eigenlijk kwamen waren “under construction”. Weg fonteinen. Je kunt merken dat de vakantieperiode voorbij is want bijna de hele stad werd opgeknapt. Alles lag open gebroken. Oude gebouwen werden opgeknapt, wegen werden opnieuw geasfalteerd. Nou was dat wel nodig maar nu net op het moment dat wij er waren. Maar, geloof me, als het klaar is, is de binnenstad zeker een bezoek waard. En dan ook met name de River Valley. En .... wij hebben ook nog eens de mazzel dat de bomen al aardig beginnen te verkleuren. Prachtig! De volgende stop was het Legislature Building met het park er omheen. Dit gebouw is een bezoek waard, bovendien kun je een gratis rondleiding krijgen door verschillende vertrekken. Ook hier hadden ze de fonteinen al geleegd. Waarschijnlijk omdat er al zoveel sneeuw is gevallen vorige week. Daar was overigens niets meer van terug te vinden. Niet alleen het gebouw is prachtig maar ook de omgeving. Je kunt hier makkelijk een dagdeel vertoeven. Onze eerste uitdaging was de trap omhoog naar het gebouw toe. Maar lieft 202 treden! Deze trap is overigens geliefd bij de vele sporters (waar wij zeker niet onder vallen). Er waren er bij die wij wel 4x hebben zien langs komen, de uitslofers🤣. Maar mijn petje af hoor! Wij doen het ze niet na en zijn blij als wij boven zijn. Hier hebben wij een tijdje staan te genieten van het uitzicht cq uit staan hijgen whahaha. Na deze pittige workout het gebouw bezocht. Prachtig, zowel van binnen als van buiten. Daarna nog heerlijk een wandeling door het park gemaakt richting de Athabasca River. Wat een uitzichten! 


De volgende stop was het Muttart Conservatory. Een bijzonder gebouw moet ik zeggen. Het bestaat u 4 piramides die mooi over downtown uitkijken. Wij besluiten hier vanavond terug te komen voor het uitzicht. Inmiddels zijn de temperaturen opgelopen naar maar liefst 16 graden. Je zou toch bijna in je korte broek gaan lopen. Vandaar uit door naar Old Strathacona gereden. Een zeer gezellige wijk met winkeltjes en restaurantjes. Ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier kun je overigens ook heel leuk in de zomer een rit maken met de Streetcar naar het Legislature Building. Ik zeg de zomer want natuurlijk reed de Streetcar niet meer op een door de weekse dag. In het naseizoen alleen nog maar het weekend! Dat was weer een beetje jammer. 

Na het eten nog even door West Emonton mall gewandeld. Dit winkelcentrum is zo groot dat je hier echt een dag voor uit moet trekken. Het heeft alles. Maar liefst 800!!! winkels, een pretpark, een dolfinarium, een onderzeeër en een ijsbaan! De stad bezoeken zonder dit centrum te bezoeken kan gewoon echt niet😎! Maar ook hier werd het een en ander verbouwd, oa het zwembad. Deze was ook gesloten. Laten wij nou net zin hebben om te zwemmen. Echt jammer😀! Als afsluiter van deze mooie zijn wij naar het uitkijkpunt gereden waar wij downtown op zn mooist hebben gezien. Ook dit is weer een aanrader! Al die lichtjes. Wat een plaatje!

26-09-2018
Edmonton - Jasper
386 km
11c
Whistlers campground

Ook vandaag weer een zwaar bewolkte dag met wat lichte regen. Vanaf vandaag zitten wij midden in de natuur. Wij rijden via de Yellowhead Hwy naar Jasper toe. Waarschijnlijk dankt deze snelweg zijn naam door zijn kleur in het najaar. De weg begint al redelijk geel te kleuren maar zit nog niet op zn hoogte   punt. Wel al een prachtig gezicht om te rijden. Jammer dat de zon niet schijnt, maar blij dat het niet regent. Af een toe een klein buitje maar dat is eigenlijk niets. Wij stoppen even bij Hinton om onze boodschappen in te slaan en rijden daarna door naar Jasper waar wij rond het middaguur aankomen. Gaandeweg wij het Jasper N.P. naderen zien wij nu eindelijk toch meer rv’s rijden. Wij dachten dat wij de enige waren die nog op pad waren. Onderweg zien wij overal borden dat de campings vol zijn. Dat verbaasd ons echt. Gelukkig hebben wij van te voren een plek geboekt anders hadden wij nergens kunnen staan. Ook de hotels hier in de omgeving zijn bijna allemaal volgeboekt. Schijnbaar is de Indian Summer toch erg in trek bij de toeristen, wat ik mij overigens goed kan voorstellen. De temperaturen liggen dit jaar overigens ver beneden normaal en er is hier al veel sneeuw gevallen (wat ook al gesmolten is). Maar goed dat geeft weer als voordeel dat de kleuren ook vroeger zijn ingetreden. Alles positief blijven benaderen, whahaha. Bij de vraag of wij nog beren kunnen zien omdat de winter al zo vroeg is ingetreden krijgen wij te horen dat dit nog steeds het geval is. Ze zijn nog niet vol gevreten zeggen ze hier. Maar het grote gevaar loert zich naar de elks. De mannelijke bulls zijn rond dit jaar erg agressief en vallen zelfs de auto’s aan als ze het niet aanstaat. Dus uitkijken geblazen.  Wij hopen ze in ieder geval wel te horen als ze hun lokroep zingen! 

Wij hebben een mooie plek op de campground. Dit is overigens de laatste periode dat de campground nog open is. Vanaf januari 2019 wordt deze camping een heel jaar volledig gesloten voor een grote renovatie! Mocht iemand dus volgend jaar naar Jasper willen dan raad ik aan op tijd een andere camping te reserveren!!! Ook de ingang van het park werd gerenoveerd, jaaaa we treffen het!!!, zodat wij geen parkpas kunnen kopen. Dus moeten wij naar het Visitor Center in het dorp (bij de camping waren ze door de jaarpassen heen). Natuurlijk toch nog even een klein eindje gereden richting Patricia Lake. Wat een geluk hebben wij..... echt net buiten het dorp ..... een zwarte beer die heerlijk bessen zit te eten. Helaas hebben wij de pech dat er een vrachtwagen, hevig toeterend, achter ons zat waardoor alle auto’s verder moesten rijden. Yes.... dat begint goed. Na het eten ‘s avonds nog even op jacht geweest. Toch weer wat elks en een paar herten gespot. Wat is de natuur hier mooi in deze jaargetijde. En dan is het nog niet eens op het hoogtepunt. Natuurlijk weer genoeg foto’s gemaakt. 
 

Reacties

sylvia 27-09-2018 19:28 {{button-55841}}

Ja hoor!! Daar is beer 1, nog 14 te gaan hahahaha.
Mooie foto`s weer hoor, zo geweldig die natuur daar!!

Yvon 27-09-2018 21:26 {{button-55842}}

Gelukkig dat yoki beer er was.
Het centrum van Edmonton was bij ons ook al in de verbouwing.
Veel plezier nog 👍🏻

Kim 27-09-2018 22:15 {{button-55844}}

Super leuk mamsie. Mis jullie😘

MoniqueMINImo 28-09-2018 08:32 {{button-55852}}

Wauw geweldige verhalen weer.
De trap met 202 treden pfffff pittige klim daar moet ik hier 8 keer voor mijn 2 trappen op rennen.
Wauw een winkelcentrum met 800 winkels
Ik kom er gelijk aan.
Daar kan je als vrouw toch alleen maar van dromen en JIJ Jolanda bent t bofkontje bij wie die droom uitkomt.
Heel veel plezier nog samen
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan