Zondag 7 juli – Rocky Mountain National Park

Door Christel Nieuwenstein - 10-07-2019 05:32

Zondag 7 juli – Rocky Mountain National Park

Het was een koude nacht. Hans had het wat te koud gehad, ondanks hemd, t-shirt en dekbed. Joyce en ik hebben heerlijk geslapen. Vanavond bij hem dus ook maar een extra badlaken.

Deze dag rustig wakker geworden. Vervolgens douchen en ontbijten in het zonnetje. De korte broek kon ook weer aan. Daarna maakten we ons gereed voor het lopen van een trail naar Nymph Lake, Dream Lake en Emerald Lake.

Tegenover de camping  stopte een shuttlebus. Die bracht ons naar het Bear Lake, het beginpunt van de route. De wandelroute was in totaal 5,8 km, maar ging wel 184 meter omhoog.

Het eerste meer was een klein meertje vol met waterlelies. Door het bos ging de weg verder omhoog. We roken de bomen met dennengeur, zagen af en toe wat sneeuw en heel veel nieuwsgierige, watervlugge eekhoorntjes. Vervolgens kwamen we aan bij het Dream Lake. Echt een mooi meer, de rotsen met sneeuw spiegelden in het water en een klein watervalletje belandde in het meer. Verder ging de klim omhoog. Het laatste stukje over de sneeuw en daar zagen we Emerald Lake liggen. Een goed moment om even te rusten en onze lunch te nuttigen. Daarna de zelfde weg terug. Dit ging voor Hans en mij niet sneller, maar was wel minder vermoeiend. Joyce ging als een speer naar beneden. Ze heeft wel 25 minuten beneden op ons moeten wachten en 3 bussen voorbij zien rijden. Ze had natuurlijk op de terugweg ook geen oog meer voor de natuur. Rocky Mountain NP vindt zij op Oostenrijk lijken en dus minder interessant dan Arches en Grand Canyon.

Beneden aangekomen, nog even een blik geworpen op het bekende Bear Lake. Vervolgens met de shuttlebus naar de camping om heerlijk te relaxen in het zonnetje. De paar sputters die vielen, vergeten we maar.

Rond zessen ging het even heel erg hard regenen, zodat we naar binnen gingen met ons e-book.

Joyce is heel erg blij dat ze oma’s e-book mocht lenen. Ze is al met haar 4e Harry Potter boek bezig.

Toen het weer droog was, toch nog maar even de barbecue aan. Helaas ging het niet helemaal naar wens. De overgebleven zalm van gisteren werd daarom verpakt in aluminium direct op de kolen gelegd.  De kippenkluiven bereikten de barbecue helemaal niet, die gingen rechtstreeks in de pan. Alles werd binnen opgegeten, want het werd toch al behoorlijk koud.

Hans maakte nog wel een vuurtje van de houtsblokken, bovenop de kolen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan