De camper en Whistler

Door peter_vogelaar - Almost a year ago

Het is weer een aantal dagen geleden maar het internet is niet zoals thuis. Soms heb je het en soms ook niet. Wat is er allemaal gebeurd. In Tofino kwamen wij erachter dat de koelkast het nooit gedaan heeft. Bellen met Cruise Canada en alles uitgelegd. Het was helaas op een zaterdagmiddag dus alles ging of is dicht. Zondag wordt er niets gedaan dus maandag zouden wij gebeld worden over hoe nu verder. Na lang ouwehoeren uiteindelijk naar een RV repair winkel in Coombs. Daar aangekomen zegt die man dood leuk jullie staan voor morgen ochtend op de rol. Nou dat lijkt ons niet want morgen zitten wij weer op de boot naar het vasteland. Het maakte niet uit hij ging er naar kijken. Gewapend met een blazer blies hij alle blaadjes weg. Wat een een vakman. Het gasbrandertje deed het dus hij moest het weer doen. Hij adviseerde ons naar een waterval te gaan en daar zou de koelkast en vriezer het weer doen. Nou jullie raden het al niet dus. Wij op maandagmorgen weer gebeld met Cruise Canada. We worden teruggebeld. Ondertussen reden wij alweer op het vasteland richting Vancouver. Wij hadden namelijk bedacht dat als wij naar het verhuurbedrijf zouden gaan envdaar zouden staan ze wel iets moesten doen. Net toen wij aan de beurt waren werden wij gebeld. Met onze mededeling dat wij al bij Cruise Canada stonden werden we veel succes gewenst. Maar we werden natuurlijk wel geholpen. Na een kleine drie kwartier werd er gezegd dat het toch wel een aantal uren ging duren dus stelden ze voor om een andere camper mee te nemen. Dat hebben natuurlijk gelijk gedaan. De campers werden bijna tegen elkaar aan gezet dan konden we het makkelijker uit- en inladen. We worden aan het eind van de vakantie gecompenseerd. Nou we zien wel.

Nu het leuke gedeelte. Na Tofino zijn we naar Cambell River gereden. De zalmhoofdstad van de wereld. Helaas geen zalm gezien. Na de camper wissel zijn wij naar Whistler gereden. Met de Blackcomb gondel naar boven om vervolgens de Peak to Peak gondel te nemen. Boven was het maar 8 graden dus niet echt heel warm. Maar de uitzichten en de schattige marmot en een soort eekhoorntje die we zagen vonden dat geen punt. Het was helaas soms wat bewolkt maar mensen wat is het hier mooi. De natuur hier is met niets te vergelijken. Overal staan bomen. Op de terugweg in de gondel werd Peter gek dacht ik, en daar komt hij, ja hoor hij had onze eerste beer gespot. Beerlief liep op zijn gemak over van de ene bomenrij naar de andere. Helaas was er geen tijd om een foto te maken want alles zat al in de rugzakken. Zo dichtbij zie je die beesten toch niet Het lijken van boven af wel knuffeldieren maar wij weten wel beter. We hebben ook niet voor niks een berenbel aan onze rugzak. Best wel luid zo'n bel trouwens. Zou ik het ook voor weglopen. Idiote toeristen die willen knuffelen. We eten met onze vernieuwde camper trouwens wel weer echt lekkerder. Het eten is zoveel makkelijker te bewaren en aangezien wij geen ouderwetse goudzoekers zijn is een koelkast verrekte handig. Ook voor de heerlijke fudge te bewaren die ze hier bij bakken tegelijk verkopen.

Je kunt er ook een heerlijk biertje drinken op Medall Plaza met de olympische ringen. En ja ook hier hebben wij de bekende foto's gemaakt. Juichend alsof wij de winnaars waren van een mooie gouden plak. We zijn echt gelukkige mensen dat we al dit moois mogen zien en meemaken. Nu zitten we op de camping en maakt onze Peter een klein bosbrand aan in de korf. Gaat steeds beter met die folders die branden wel. 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!