Jasper, Banff, Revelstoke en Hope

Door peter_vogelaar - 24-09-2019 01:42

Na een paar dagen geen internet laten wij weer eens iets van ons horen. Maandagochtend vroeg vertrokken uit Tete Jaune voor onze trip naar de Rocky Mountains met als eindbestemming de komende twee dagen Jasper. We vallen in herhaling maar wat is het hier toch mooi. Onderweg koffie gedronken met uitzicht op Mount Robson. Vervolgens een trail gelopen. Hmmm alweer ja alweer. Dit keer naar de Overlander falls. Je loopt je eigen de schompes maar de beloning is geweldig en een collatje in de camper. Vervolgens richting Jasper. Jasper is een echt outdoordorp. Er is van alles te doen en te beleven. Om de komende dagen een beetje te plannen zijn we eerst naar Maligne Canyon gereden met ons huis op wielen. Op sommige plekken zijn de kalksteen wanden van de canyon 50 meter diep. Volgende bestemming deze dag is Maligne Lake. Dit meer is het op een na het grootste smeltwatermeer ter wereld en is een van de meest gefotograaferde plekken in Canada. De komende dagen is Wapiti onze camping. Bij aankomst worden we gewaarschuwd dat het berengebied is en dat er allemaal regeltjes gelden on ze uit de weg te gaan. Ja dat willen we nou juist niet. We hebben er pas twee gezien. We moesten ook uitkijken voor elanden. In deze tijd van het jaar zijn ze gevaarlijk vanwege de paringstijd. Dus oppassen. Nou ik kan je verklappen we hebben ze geen van twee gezien op de camping en volgens mij is dat helemaal niet raar.U weet het wel ze houden niet van regen en ook niet van mensen en alle verkooppraatjes die op de campings worden genoemt, Ja we hebben er pas nog een gezien. Nou wij niet meer dus. 

Voor de Pelleboers onder ons het weer is tot dusver prima. Af en toe een paar druppels overdag maar de meeste regen valt als wij liggen te ronken.

Op woensdag stond Columbia Icefield, Sunwapte falls en Athabasca falls op het programma.

We hebben besloten om eerst naar de verste bezienswaardigheid te rijden. Dat was Columbia Icefield. Daar komt hij weer INDRUKWEKKEND. De ijsmassa is een van de grootste onder de noordpoolcirkel. Hier ook weer hele busladingen Japanners gezien die massaal naar de gletscher werden gereden om vooral fotos van zichzelf te maken. Na een warme chocolade in het nabij gelegen restaurant zijn we richting de Sunwapte falls gereden. Inderdaad weer een waterval maar ja ze hebben er hier nu eenmaal een heleboel. De volgende stop zou worden Athabasca falls. Maar na zoveel watervallen hebben we besloten om deze over te slaan en een biertje te drinken in een van de vele bars in Jasper. en dat is zeer goed bevallen. Morgen gaat de reis weer verder over de Icefield Parkway naar Banff waar we ontzettend benieuwd naar zijn na alle verhalen..

Donderdag ging de reis dus naar Banff. En ik weet het dus zeg het niet meer. Voordat we het Nationale Park in reden hadden we al een hele kudde rendieren gezien. Om precies te zijn 10 stuks. Voor een overzicht van de score tot nu toe zie onderstaand overzicht. Nog even gestopt bij de Columbia Icefields waar het nu geheel onbewolkt was. De warme chocolade hebben we maar overgeslagen die was niet zo heel erg lekker. De eerste stop was Peyto Lake, lees Pee Toe Lake. Dit meer heeft een ijsblauwe kleur. Ik kan jullie zeggen het lijkt net nep. Maar mooi dat het was. De wandeling ernaartoe was ook indrukkenwekkend en verboden. Er stond een bord bij de weg dat deze was afgesloten maar zoals alle andere wandelaars hebben we ons daar niet door laten tegenhouden. We moesten allebei aan de zuurstof. wat een ontzettend steil pad was dit. onderweg nog gillende Japanners in het gereel moeten houden. Ze wilden denken we naar huis schreeuwen. Maar ook dat is weer overleefd. De volgende stop zou Maligne Lake worden. Het meer dat op een 20 dollar biljet staat. Zou worden want volgens mij is heel Japan op visite en alle Canadezen die op vakantie waren net daar en gingen ze allemaal tegelijk naar Maligne. We werden keurig doorgestuurd naar de volgende parkeerplaats en vandaaruit keurig verder gestuurd naar de uitgang. We hebben besloten om dat dan maar zaterdagmorgen vroeg te doen op weg naar Yoho National Park. Verder naar Banff wat ook weer een schitterende route en dito plaatsje is. Gelopen naar het Fairmont Banff Spring Hotel. Dat is het hotel wat Judith jaren geleden al eens opmerkte bij de vakantiebeurs in Utrecht. Toen is het idee ontstaan om daar ooit eens naar toe te gaan. Jaren later zijn we daar dus binnen geweest. En om daar ook nog iets te doen hebben we gepind. Bij het parkeren van de camper in Banff hebben we ook nog even de achterbumper getest tegen een stenenpilaar. Ik kan jullie zeggen dat heeft hij redelijk krom toch overleefd. Gelukkig zijn we goed verzekerd dus dat moet goed komen. En Banff is inderdaad het plaatje uit de vakanieboeken. Beeldschoon. Eind van de dag naar de camping gereden en voor het eerst deze vakantie stonden we dus bij de verkeerde. Is ook zo lekker makkelijk 3 campings naast elkaar van dezelfde eigenaar. Uiteindelijk op Tunnel Mountain aangekomen op plaats 143. Deze plek werd aangeraden uit een van de vele reisverslagen op de site van Tioga Tours. En het moet gezegd worden gouden tip. Ook hier werden we verrast door een hele hoop rendieren. Bijna elke ochtend en avond stonden ze tegen de camping aan van het verse gras te genieten en lieten ze zich gewillig fotograferen. Naast de camping was ook een plekje waar bijzondere vleermuizen te spotten maar helaas hebben we deze niet gezien. 

We hebben besloten om vrijdag een relax dag te maken. We slapen wat uit. Tot een uur of 8 denk ik en gaan naar het Banff Hot Springs. Zo gezegd zo gedaan we zijn dus inderdaad in de Hot Spring geweest en het moet gezegd worden dat is best lekker. Met een gehuurde handdoek en hup het water in. Een graadje of 39 en genieten maar. Maar na een half uurtje heb je het ook wel gehad en voel je je wat licht in je hoofd. In de middag lekker struinen door Banff. Er zijn genoeg winkeltjes, bars en eettentjes te vinden van duur tot goed betaalbaar. er is zelfs een kerstwinkel die het hele jaar open is. In de avond zijn wij gaan eten in het Grizzly House op Banff Avenue. Dit keer met de gratis shuttleservice in het dorp. De bedoeling was om een kaasfondue te verorberen maar het is wat anders geworden. Het voorgerecht was een overheerlijke salade met een house dressing. De tweede gang was een groentefondue. Ook heerlijk. De derde gang was Hot Rock. Dat is steengrillen met de vleessoorten buffalo, everzijn en hert. Moet gezegd worden ook heerlijk. De laatste gang was een chocolade fondue met tobleronne chocolade en  vers fruit. Nou daar hoeft geen woord aan vuil gemaakt te worden was ook heerlijk. Het was echter ook weer tijd om Banff achter ons te laten en we zullen dus morgen met heimwee weer op pad gaan. Het doel is Revelstoke voor de komende twee dagen.

Weer een prachtige weg en de camping soepeltjes gevonden. Is ook niet zo heel moeilijk met een TomTom op de voorruit. De avond een kampvuurtje gemaakt en met de nodige attributen brande het als een tierelier. Toen het bedtijd was hebben we het vuurtje moeten uitmaken. De zondag was een mindere dag wat het weer betreft. Regen en dat hadden we nog niet meegemaakt de hele dag. Het doel was om naar het spoorwegmuseum in Revelstoke te gaan. We hadden via de computer thuis als regelmatig naar de webcam gekeken. Toch maar even de kinderen appen dat ze op de livestream van het museum moesten kijken dan zouden wij zwaaien. Nou dat is gebeurd we hebben gezwaaid en Marjoleine stuurde ons de beelden via Whatsapp. Lachen toch.

 

Maandag onderweg naar Kelowna. De hele dag regen dus besloten door te gaan richting Merrit en misschien richting Hope. We staan nu 25 kilometer van Hope. De weg ging over de Coquihalla Highway. Voor de kijkers die regelmatig naar Discovery Channel kijken inderdaad de weg van Jamie Davis uit Highway Thru Hell. En inderdaad als het daar sneeuwt dan moet het de hel wel zijn. Wat een stijle weg. Morgen even een bezoek brengen aan de Othello Tunnels en dan onderweg naar onze laatste bestemming. 

De laatste twee dagen geen groot wild meer gezien maar voor de Freek Vonken onder ons. De teller staat na deze dagen op.

1 zwarte beer

1 grizzly beer met twee jonkies

1 (werkende) specht

7 herten

3 elanden

28 rendieren en nog wat ander klein grut zoals eekhoorntjes, pica een nutcracker enz.

Reacties

Alinda 24-09-2019 06:20 {{button-60656}}

Wat een geweldige reis zeg!! Leuk om zo jullie belevenissen te volgen. Geniet nog even en die voorzichtig !!
Groetjes Alinda

Hans Bakker 24-09-2019 07:23 {{button-60657}}

Ik zie het al aan de verhalen hij past natuurlijk geen enkele broek meer dat word sporten Petertje hahaha.

Nanny 24-09-2019 08:02 {{button-60660}}

ziet er allemaal fantastisch uit, heel veel plezier nog!

Ellen 24-09-2019 08:29 {{button-60662}}

Wat een avonturen maken jullie mee, geweldig! en hoe leuk om met jullie mee te genieten, super!
groetjes, Ellen.

sonja 24-09-2019 09:04 {{button-60664}}

Hoi Peter en Judith,

Wat een geweldig avontuur maken juliie mee met deze prachtige reis.
En wat leuk dat wij ook mee kunnen genieten van al dat moois.
Nog hele fijne dagen gewenst.

Groetjes Sonja

Maaike 24-09-2019 13:37 {{button-60668}}

Super gave trip maak je, Juud! Echt te gek!

Natascha 24-09-2019 22:25 {{button-60684}}

Wat een heerlijkheid om jullie verhalen en ervaringen te lezen! En wat een mooie foto's iedere keer weer, we kwijlen aan de keukentafel. Zo herkenbaar het gevoel komt weer even boven drijven ( wij waren hier in de maand juli van het afgelopen jaar). Leuk om Banff te zien, ook wij vonden dit een leuke gezellige plaats. Nog fijne dagen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan