Aan de voet van de Rocky Mountains

Door Camperreis Canada van Judith en Peter - Almost a year ago

Maandag rond 08.15 uur vertrokken vanuit Wells Gray richting Tete Jaune Cache. Dat ligt aan de voet van de Rocky Mountains. De dag begon zoals gebruikelijjk de laatste dagen met een bakkie pleur en een donut. De weg naar onze eindbestemming van vandaag was weer prachtig. Af en toe een regenbuitje maar het weer was duidelijk beter dan gisteren. Na een plekje te hebben bemachtigt op deze camping hebben wij even heerlijk aan het water gezeten genietend van het zonnetje op onze favoriete bear chairs. Echt top om het water aan je voorbij te zien snellen. Ook hier weer gezocht naar zalmen maar uiteraard weer niet gevonden hoewel Peter wel een grote vis had gezien.

In de namiddag nog een trail gelopen van 6 km. Was een park voor vogelminnende mensen. Nou als Vogelaar zijnde laten we ons dat geen 2 keer zeggen. Omdat het rolstoeltoegankelijk zou zijn maar geen bergschoenen aangedaan, maar volgens mij nemen ze die mensen dan op hun rug omdat je hele stukken wegzakt in de zompige moerasgrond. Maar we hebben weer het een en ander aan wild gespot. Nu nog een keer een eekhoorntje dat lekker bleef eten terwijl wij, met berenbel getooid, langs kwamen denderen. Verderop zagen we ook hele grote witte paddestoelen en hoorden en zagen we vreemde vogels en dan heb ik het niet over onszelf. Een soort van korhoender en ook zagen we canadeese ganzen over komen. Na al dit wild hadden we geen zin meer om te koken en zijn we weer eens een keer uit eten geweest. In een pizzeria in Valemount. Harstikke nieuw en redelijk leeg aan de muren hebben we een heerlijke pizza verorberd die na die wandeling uiteraard geheel opging. Begeleid door een verrukkelijk lokaal gebrouwen biertje. 

Na terugkomst op de camping zitten we nu gezellig bij elkaar en gaan we dadelijk nog even kijken hoe donker het in de rand-Rockies is. En dan weer bijtijds naar bed want morgen gaan we eindelijk naar Jasper. Kijken we allebei heel erg naar uit. 

Nog wel even een weetje: bijna iedereen op het platteland van Canada heeft een of meerdere honden. Super natuurlijk maar ik werd vandaag verrast door een kat die op deze camping op de bank lag te knorren. Ook wel weer eens leuk.

Slaap lekker en morgen weer een frisse dag. Het kan hier zomaar 4 graden zijn vannacht dus kruipen we maar tegen elkaar aan.  

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!