Valle Calderas, Bandelier en omgeving van Taos

Door Jolande en Bobby - A couple of years ago

Valles Caldera is, zoals de naam al zegt, een grote vallei op ongeveer 2000 meter hoogte. Na een koude nacht zoeken we toch maar eens uit hoe de verwarming werkt. En dat is heel simpel, gewoon het schuifje van de thermostaat omhoog en klaar is kees. Geen generator nodig, geen gas nodig, gewoon op de batterij. Nu hoeven we geen kou meer te lijden. Vanochtend rijden we echt de vallei en zien we een grote kudde elanden staan. Vanaf het Visitor center wandelen we een route waar mogelijk elanden van dichtbij te zien zijn. Helaas hadden ze zich op deze route voor ons verstopt. We proberen een ander pad om dichter bij de kudde te komen, maar na amper 500 meter zien we niet meer hoe het pad verder loopt. Dan maar proberen via onze eigen route de kudde te benaderen. Echter een klein stroompje blokkeert de doorgang en er is geen pad, oeps, eigenlijk mogen we hier niet eens komen. 
Na deze wandelingen rijden we door naar Bandelier, een ander park waarvan we eigenlijk niet precies weten wat er is. De weg kronkelt door de bergen en we genieten van de mooie uitzichten. Eenmaal in Bandelier horen we dat er alleen een shuttlebus het park in mag en deze na 3 uur niet meer rijdt. Helaas pindakaas, bus gemist en eigenlijk geen zin meer om andere opties te bekijken. We zetten ons campertje wederom op een mooie plek in het bos en genieten van het zonnetje dat nu nog warm aan voelt. Een knetterend kampvuurtje houdt ons ook ‘s avonds warm en de spareribs sudderen lekker op het rooster, niks mis mee om de dag mee af te sluiten.

De volgende ochtend rijden we via een scenic route door de bergen naar Taos. Voor Taos ligt Rancho’s de Taos, waar het kerkje van San Francisco de Asis ligt. Dit is een prachtig klein kerkje gebouwd van rode klei, een plaatje om te zien. Het wordt beschouwd als een van de meest geschilderde en gefotografeerde kerkjes van de wereld. Nadat ook wij het kerkje op de foto hebben gezet, rijden we door naar Taos. Ook Taos staat bekend om zijn kunst en heeft een artistieke binnenstad met Adobe huisjes, kunstgalerijen en terrasjes. Na een lekker lunch op een terrasje met uitzicht over de Plaza rijden we de Enchanted Cirle drive. Deze weg is in het totaal 137 kilometer en gaat de bergen in tot 3000 meter hoogte. We hebben mooi weer, een prachtige slingerweg, geweldige vergezichten, weidse valleien en een aantal kleine oergezellige skidorpjes zoals Eagle Nest en Red River. Red River lijkt op een Oostenrijks dorpje met chaletjes, houten hutjes maar dan met saloons en cowboys ipv Heidi en Peter, helemaal geweldig. Ze hebben op een terras zelfs een vuurkorf die ook bij de Buccaneers op Sint Maarten op het strand staat. Iets na Red River stoppen we op een hele kleine campground met hooguit 12 plekjes. Er is nog een plekje vrij aan de rivier en er mag een kampvuurtje gemaakt worden. Meer hebben we niet nodig. We hoeven geen hook-up voor elektra en water, we zijn primitieve kampeerders in een camper van 22 feet, ha ha ha.... Als de avond valt warmen we ons op bij het kampvuur, we zitten boven de 2000 meter dus het zal weer een koude nacht worden. Maar dat maakt nu niet uit, want we weten nu hoe de verwarming werkt. 
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!