Port Hardy

Door Jolanda,Nick en Frank - 26-07-2019 06:59

Het is 4:15 als de wekker gaat. Nog even bij komen en dan wassen/aankleden. We drinken snel even een kopje thee voordat we om 5.00 de camping af rijden, we zijn niet de enige.

Het wachten is begonnen voordat we aan boord kunnen. Nu het gemak van de camper, gewoon kunnen ontbijten terwijl je in de rij staat. We knijpen hem wel want we hebben last van een RV druiper. Sind twee dagen lekt er water uit de camper als we de waterpomp aanzetten. Er vormt zich nu een heel spoor vanaf onze camper. Wat als we de boot niet op mogen.

Wel bkikken maar gelukkig, geen opmerkingen en mogen we 6.00 de boot op rijden. Het gaat allemaal niet zo snel maar wel vakkundig. Iedere camper wordt met blokken gezekerd.

De veerboot is geen cruiseboot, maar wel met restaunts, winkel, filmzaal en een lounge helemaal vooraan met luxe stoelen en prachtig uitzicht. Omdat we ruim 16 uur op de boot zitten besluiten we om drie stoelen te huren.

Half acht gaan we varen en zitten we al snel tussen begroeide bergwanden zonder enig teken van menselijk leven. 
Het is niet bijzonder druk op de boot en al snel zie je overal slapende mensen in stoel of op de grond. Wij lekker in onze stoelen, genieten van een bakje koffie.

Onderweg spotten we al vrij snel een paar walvissen. Deze zwemmen echter in tegen over gestelde richting zodat we snel met de camera moeten zijn om een gelukte foto te krijgen.

Daarna wordt het qua walvis en ander dierlijk leven rustig en ook het weer betrekt en vallen er geregeld buien. We vermaken ons met lezen,eten en genieten van de natuur. 

Op het laatste stuk, net voor het donker spotten we nog een paar walvissen. Hierna valt de duisternis door het slechte weer snel in. De wind  gaan opsteken, dit betekent een vertraging van een half uur. 
Om 00:00 mogen we naar de auto en  gaat er een lange stoet naar de dichtstbijzijnde RV camping.  Een uitdaging om in het donker de camper strak in te parkeren. Het is echter voor één nacht en we willen snel gaan slapen. Even een laatste app-je naar huis want daar worden ze net wakker.

Morgen door naar het midden van Vancouver eiland: port Alberni

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan