Langzaam richting Kaapstad

Door Jeroen & Jessica - A couple of years ago

Degene de vorig jaar ook onze blogs gelezen hebben, weten dat we toen ietwat overenthousiast waren geweest m.b.t. het aantal dingen die we wilden zien en de tijd die we daarvoor gerekend hadden. Dat zou ons niet nog een keer gaan gebeuren, dus vandaar dat we nu meerdere overnachtingen langs de 'Garden-Route' hadden gepland. We begonnen deze dag in het dorpje Knysha, wat een ontzettend leuk dorpje zou zijn met allerlei leuke boetiekjes en restaurantjes. Ik kan je vertellen dat dat wel wat overrated is.. We hadden het al snel gezien en hadden dus zoveel tijd over, dat we maar op het terras zijn gaan zitten om dit wat op te vullen haha! We arriveerden voor ons doen dan ook vrij op tijd bij onze volgende bestemming: De Garden Route Game Logde. WAUW! Wat een mooie plek zeg.. Aangezien we zo op tijd waren, konden we nog mee met de 'Sunset-Drive', waar we dan eindelijk onze felbegeerde cheeta hebben gezien. De eerste keer dat we haar zagen, stonden we zelfs allemaal buiten de jeep een drankje te drinken, wat we op zich zelfstaand al vrij bijzonder vonden. Maar hé, wie zegt er nou 'nee' tegen een wijnje midden in het natuurreservaat met allemaal wilde dieren om je heen ;). Terwijl we al vroegen of dit wel veilig was, zagen we op nog geen 100 meter afstand opeens die cheeta lopen! Ik schrok me natuurlijk de pleuris, maar de ranger bleef heel kalm. Volgens hem vallen cheeta's nooit aan als het groter is dan zijzelf. Daar moesten we dan maar op vertrouwen hé.. Nadat we onze drankjes op hadden, gingen we nogmaals op zoek en zagen we haar weer lopen, een zwangere cheeta! Het andere vrouwtje had al 5 kleintjes gekregen, maar deze hebben we helaas niet kunnen spotten. Wat we wel hebben gezien was een babyneushoorntje van nog maar 13 dagen oud! Dat was zooooo schattig. Hij was toch druk aan het spelen! Heen en weer rennen, het zand laten opstuiven, rare huppelsprongetjes maken en ga zo maar door. Mijn dag kon niet meer stuk (dacht ik toen nog) en met een hele grote lach reden we weer terug naar de lodge. Hier deden we nog een drankje bij het kampvuur en schoven we daarna aan voor het diner. Dit smaakte toen nog erg goed, maar hier kwam al snel verandering in. 

Ik heb het namelijk voor elkaar gekregen om een voedselvergiftiging op te lopen en ik kan je vertellen dat dit geen pretje was. Ik zal je de verdere details besparen, maar het kwam erop neer dat rond 3.30u al het WC-papier op was, terwijl ik me nog steeds verre van goed voelde. BIG problem, believe me.. Ik probeerde de receptie te bereiken, maar hier nam niemand op. Jeroen moest toen zijn bed uit, om op jacht te gaan naar WC-papier. Na zo'n 15 minuten kwam hij zonder WC-papier, maar wel met bibberende beentjes terug. Okeeeee, dat is overdreven, maar hij was wel behoorlijk geschrokken. Tijdens zijn zoektocht in het donker (want alle buitenlampen gaan 's nachts blijkbaar ook uit), kwam Jeroen opeens oog in oog te staan met een stekelvarken! Die schrok zich natuurlijk ook de tering en zette meteen al zijn stekels op, maar gelukkig voor Jeroen sprintte die de andere kant op. Verder kwam hij niemand tegen die ons kon helpen bij dit toch wel wat lullige probleempje, maar om hier nou het noodnummer voor te bellen.. Op hoop van zege toch maar gaan slapen, met als noodoplossing een gevonden tissuebak. Gelukkig verliep de rest van de nacht rustig, maar werden we om 8.15u gewekt door de housekeeping. Heel fijn na zo'n gebroken nacht. We hadden deze dag al als chill-dag ingepland met wellicht nog een Game Drive, maar die hebben we maar overgeslagen. Jeroen is nog wel naar het reptielencentrum geweest, maar ik bleef toch nog maar even liggen. Uiteindelijk ben ik vandaag ook niet veel verder gekomen dan het bed, met uitzondering van het avondeten. Gelukkig viel deze maaltijd (wat soep en fruit) beter dan de vorige nacht!

De volgende dag stond weer een ritje van zo'n 3 uur op de planning. We zouden overnachten in Hermanus, waar je in juni t/m september goed de walvissen zou kunnen spotten. We dropten eerst onze spullen bij onze overnachtingsplaats en daar werd ons verteld dat wij een upgrade hadden gekregen van de kamer. Ze liet ons onze orginele kamer zien en toen de upgrade. Nou, hallo! Dat was me daar toch een upgrade, niet normaal! Van een klein slaapkamerformaatje gingen we naar woonkamerformaat, van alle gemakken voorzien. Jammer dat we hier maar één nachtje zouden blijven haha! Vervolgens gingen we door naar de baai (eerst verdwaalden we nog weer even in sloppenwijk, welja) om op walvisjacht te gaan. Helaas waaide het te hard, waardoor er geen boten gingen om op zoek te gaan naar de walvissen. Wat teleurgesteld gingen we lunchen en terwijl we zaten te kauwen op onze burgers, zagen we opeens een walvis uit het water 'springen'! We hebben snel ons eten opgegeten en zijn daarna aan de kustrand gaat zitten, op zoek naar weer walvissen. We zagen nog een aantal keer een staart boven water komen, wat ook wel erg bijzonder was om te zien. We gingen op tijd weer terug, want 's avonds stond er een diner gepland bij een chefkok die vroeger in Duitsland een Michelinster had! In onze beste kleding gingen we die kant op en ondanks mijn nog wat onrustige buik, was het echt heeeeerlijk! Naast het aantal gekozen gangen kreeg je ook nog allerlei 'Goodies from the kitchen', dus we gingen dan ook rondom gelukkig weer naar huis om ons megakingsize bed in te duiken en ons alweer klaar te maken voor alles wat ons nog te wachten staat! :) 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!