Cape Town

Door Jeroen & Jessica - A couple of years ago

Het eerste wat we vanmorgen deden bij het opstaan was de gordijnen openen om te zien of er bewolking boven de Tafelberg hing, maar gelukkig was het een stralend blauwe dag! Na snel ontbeten te hebben zijn we vertrokken naar de Tafelberg waar het vinden van een parkeerplaats al een eerste obstakel was. We moesten uiteindelijk nog zo'n 30 minuten lopen voordat we zelfs maar bij de start van onze trail waren: Platteklip George. Laat je niet net zoals ons misleiden door de naam, want plat was het ZEKER NIET. De ene naar de andere trap in de vorm van rotsblokken volgden elkaar op en doordat we niet in de enorme vroegte waren vertrokken (want: Jeroen had vakantie en wilde niet zo vroeg opstaan..) was het ook al be-hoor-lijk warm. Hier heb ik Jeroen natuurlijk een aantal keer behoorlijk om vervloekt, terwijl ik lag uit te hijgen als een nijlpaard op lekker puntige rotsblokken die in mijn billen staken. Als je aan mensen vraagt hoe lang de hike duurt, krijg je antwoorden variënd van 2 tot 3.5 uur. Wij stonden onder leiding van Jeroen binnen 1u40m boven! Hatsa, daar was ik dan wel weer best een beetje trots op. Het uitzicht was wederom adembenemend, maar ik had nog een kleine twist in petto. Voor ons 6-jarige huwelijk had ik Jeroen namelijk een cadeautje gegeven: Abseilen van de Tafelberg! Jeroen had alleen wat last van zijn knie en stond te wikken en te wegen of hij zou gaan of niet. Volgens mij vond hij het gewoon een beetje spannend ;) Maaaar, we gingen hoor! Na een uitleg van lik m'n reet stonden we dan opeens op het randje van de afgrond. Na de nodige foto's en filmpjes stapten we dan echt de rand over en toen ik naar beneden keek, moest ik ook wel évennn slikken. Wat een hoogte!! Voordat je het door hebt, sta je eigenlijk alweer op de grond en had Jeroen zelfs een lifter meegenomen op zijn been: een mega spin. GADVER. Nog vol van onze overwinning op onszelf liepen we weer naar boven (afdaling zelf is namelijk 'maar' 112 meter) en daar hebben we mooi de kabelbaan naar beneden gepakt. 

Na een snelle douche vertrokken we weer richting de V&A Waterfront, waar we graag met een speedboot op zoek wilden gaan naar walvissen. Nou, die hebben we gevonden.. Wat een enorme beesten zijn dat zeg! Echt supertof om te zien. De avond hebben we afgesloten op 'Long Street', waar we een plekje hadden langs de balustrade en dus mooi zicht hadden op alle gekkies die daar 's avonds over straat lopen. Na twee drankjes waren we alleen helemaal kapot en zijn we eigenlijk evengoed weer vroeg ons bed in gekropen haha!

Aangezien de vorige wine-tasting ons zo goed bevallen was, hadden we er nog één op de planning staan, maar dan in Stellenbosch. Deze viel alleen enorm tegen, waardoor we al snel weg waren en de rest van de dag lekker op het strand hebben gelegen. 

En opeens was daar dan de dag dat we weer naar huis gingen! Aangezien we pas om 23.05u vlogen, hadden we in principe nog een hele dag om ons te vermaken. We waren alleen het rijden wel een beetje zat en hadden een shop-sessie in gedachten in het enorme winkelcentrum. Daar kwamen we alleen ook een bioscoop in tegen, dus toen wijzigden onze plannen en hebben we lekker een filmpje gekeken in de meest oude / verlepte bioscoop ooit. Vervolgens hebben we ons vermaakt met wat wijntjes (en een biertje) terwijl we heerlijk naar mensen aan het kijken waren tot het tijd was om te vertrekken naar het vliegveld. De vlucht verliep voorspoedig, alleen net na het landen kregen we een telefoontje van mijn vader: Maikel zou ons ophalen van Schiphol, maar hij had onderweg een ongeluk gehad (kettingbotsing) en moest naar het ziekenhuis voor controle. Gelukkig was met Maikel uiteindelijk alles goed, maar onze auto is er minder goed mee weg gekomen en is total loss verklaard. Na honderdmaal zijn excuus aangeboden te hebben en weer wat bekomen te zijn van de schrik heeft Maikel zijn praatjes ondertussen ook weer terug (of ik daar nou zo blij mee ben is een tweede ;)) en vindt eigenlijk dat hij Jeroen nu wel een dienst bewezen heeft, aangezien hij nu weer een andere auto kan gaan rijden. En Jeroen? Volgens mij is die het er stiekem wel mee eens!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!