Rondreis Zuidwest-Amerika per campervan

Welkom bij het ultieme avontuur: een roadtrip door Zuidwest-Amerika per campervan. Trek je reisschoenen aan, want we gaan verder dan de gebaande paden en ontdekken de vrijheid van kamperen onder de sterrenhemel. Geen vaste schema's, geen polonaise door het nationale park - alleen jij, je geliefde of je bestie, en de onbegrensde mogelijkheden van de Amerikaanse wildernis. Een stoere campervan wordt jouw metgezel op deze roadtrip door het Wilde Westen van Amerika. Buckle up voor de rit van je leven!

Del Mar van Escape

Campervan huren in Zuidwest-Amerika

Een buscamper ofwel van-conversion is het kleinste campermodel dat je kunt huren in Zuidwest-Amerika. Ze rijden relatief zuinig en zijn gemakkelijk te besturen. De campervans hebben altijd een keukentje. Soms in de camper, soms is het een uitschuif-keuken aan de achterzijde. Er zijn ook campervans met handdouche en cassette-toilet, zoals het B-model van El Monte en Road Bear.

De populairste campervans voor reizigers met een kleiner budget zijn de hippe vans van Escape Campervans. Elke camper is door een lokale kunstenaar voorzien van een unieke beschildering. Deze campers hebben geen douche of toilet aan boord, maar wel een keukentje. Bij sommige modellen huur je een rooftop sleeper als je met meer dan twee personen reist, of de banken niet als bed wil gebruiken. Een solar shower is eveneens bij te huren. Lekker douchen onder de stralen van de woestijnzon (of gewoon in het douchegebouw van de camping).

Bekijk en vergelijk campervans die je kunt huren in Zuidwest-Amerika.

Mavericks Escape Native Campervans Zuidwest-Amerika

Mavericks Escape Escape Scenic

Wildkamperen of luxe kamperen in Zuidwest-Amerika

Met een campervan heb je de vrijheid om op de meest adembenemende plekjes van Zuidwest-Amerika te overnachten. Er zijn verschillende soorten campings, van commerciële campings met voorzieningen zoals zwembad en wifi en campings in nationale parken/staatsparken (iets primitiever) tot 'dispersed camping'. Denk bij dispersed camping aan kamperen in de vrije natuur en slapen onder de sterren zonder de portemonnee erg te belasten. Je overnacht in afgelegen valleien, aan de rand van indrukwekkende canyons of langs kabbelende beekjes. De wereld wordt jouw achtertuin.

Verschillende websites bieden handige overzichten voor betaalbare of gratis campings, waarbij Bureau of Land Management (BLM) vaak in beeld komt. BLM beheert uitgestrekte gebieden in het westen van de VS, met plekken variërend van basisvoorzieningen tot 'dry camping' in the middle of nowhere. Harvest Hosts en Hipcamp voegen een leuke twist toe aan je avontuur, met een abonnement op overnachtingen op boerderijen, wijngaarden en meer (vaak voordelig bij drie of meer overnachtingen).

Geïnteresseerd in wildkamperen en goedkope campingspots? Lees onze blog over goedkoop kamperen in Amerika & Canada.

Campervan El Monte B-model

Zuidwest-Amerika: wel of niet off the beaten path

Zuidwest-Amerika is een heel geschikte regio voor een rondreis per campervan. De keuze tussen de bekende hoogtepunten en verborgen parels is helemaal aan jou. Ook op drukke plekken, zoals bij de Grand Canyon of in Zion National Park, kun je altijd een mooi plekje vinden om de nacht te spenderen. De klassieke rondreis door Zuidwest-Amerika is onze camperreis Best of the West. Een route langs de minder bekende highlights is camperreis Southwest Unknown. Onze routeplanner geeft je de vrijheid om de route te bewerken en zo de ideale reis samen te stellen. Hieronder delen we enkele minder bekende bezienswaardigheden in Zuidwest-Amerika met prachtige kampeerspots, zodat je een idee krijgt wat er allemaal is.

Campervan in Zuidwest-Amerika van Native

Alabama Hills: struin door een Westernfilm

In Californië, tussen de nationale parken Death Valley en Yosemite, liggen de Alabama Hills. Wanneer je in het enigszins slaperige stadje Lone Pine arriveert heb je misschien geen idee van de mooie tussenstop die zich vlakbij bevindt. Bewonder de opvallende ronde rotsformaties die contrasteren met de nabijgelegen Sierra Nevada-bergpieken. Bekijk ook de natuurlijke rotsbogen, waaronder de indrukwekkende Mobius Arch, en volg de Movie Road langs filmlocaties van oude Westerns tot moderne kaskrakers. Het kleine, maar vermakelijke Museum of Western Film History in Lone Pine biedt inzicht in de filmgeschiedenis van het gebied.

Campingtip: Lone Pine Campground via recreation.gov of Tuttle Creek Campground via BLM. Deze laatste camping is erg ruim opgezet en ligt prachtig aan de voet van het gebergte.

Alabama Hills nabij Lone Pine

Alabama Hills nabij Lone Pine

De Dutchman op zoek naar goud

In de verzengende woestijn van Arizona ligt een park dat luistert naar de onheilspellende naam Lost Dutchman State Park. Die naam dankt het park aan de legendarische goudmijn Lost Dutchman’s Gold Mine en goudzoeker Jacob Waltz (de ‘Nederlander’), die stierf zonder de locatie van de door hem ontdekte mijn te onthullen. Geen wonder dus dat Lost Dutchman State Park geliefd onderdeel is in Wild-West verhalen. De wandelpaden hebben welsprekende namen zoals de Treasure Loop trail. Vlakbij ligt Goldfield Ghost Town, dat onderhand wel wat toeristisch is geworden met live shoot-outs en een saloon.

Campingtip: In de buurt zijn verschillende goedkope campings, waaronder Tortilla Campgound in het Tonto National Forest. Het is een bochtige weg naar boven die je moet trotseren, maar eenmaal daar wacht je een wonderschone, rustige camping.

Lost Dutchman State Park Lost Dutchman State Park Goldfield Ghost Town

De andere kant van de Grand Canyon: North Rim

In tegenstelling tot de drukbezochte South Rim biedt de North Rim van Grand Canyon National Park een intiemere ervaring. Hier, op de rand van de wereldberoemde kloof, is de stilte oorverdovend terwijl je geniet van het weidse uitzicht. Ga naar Cape Royal voor een magische zonsondergang.

Campingtip: Bij de North Rim is Forest Service Road 611 een populaire spot voor wildkamperen. Het ligt vlak bij het North Rim Visitor Center en de East Rim Viewpoint trail. Je kunt ook een plekje reserveren op de North Rim Campground via recreation.gov.

North Rim
Point Imperial, North Rim

Natural Bridges National Monument: de kracht van Moeder Natuur

Verborgen in het hart van het ruige zuidwesten van Amerika ligt Natural Bridges National Monument. Drie natuurlijke bruggen illustreren de kracht van Moeder Natuur. Ze ontstonden door eeuwenlange erosie door zijtakken van de Colorado-rivier. De grootste bezienswaardigheid is de Sipapu-brug: de op één na grootste natuurlijke brug ter wereld. Binnen de parkgrenzen bevinden zich ook de Armstrong Canyon en de White Canyon. Er zijn verschillende uitzichtpunten. Sportievelingen gaan hier aan de wandel en bekijken de imposante rotsen van dichtbij.

Campingtip: Natural Bridges Abandoned Airstrip Dispersed Camping. Gratis wildkamperen op een verlaten landingsbaan midden in de woestijn. Er is ook een 'echte' camping vlakbij, de Natural Bridges Campground. Deze heeft weinig plekjes en is first-come, first-served.

Wandelaar onder de Owachomo Bridge

Zelf een roadtrip maken per campervan in Zuidwest-Amerika?

Bekijk eens onze routevoorbeelden voor camperrondreizen in Zuidwest-Amerika. Zelfs bij de populairste rondreis langs de klassiekers, kun je op de meest rustige plekjes kamperen. Bij ons heb je een offerte in één werkdag en altijd hulp van reisadviseurs die het gebied uit eigen ervaring kennen.

Van september t/m maart ben je welkom op een gratis infodag. Je schuift dan aan bij een reispresentatie en kunt je inschrijven voor een adviesgesprek. Dit is dé manier om een start te maken met jouw droomreis.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan