Top 5 nationale parken in Canada

bijgewerkt op za 28 okt 2023 10:00

Of je nu gek bent op gletsjermeren, zandstranden, rotskusten of weelderige bossen: Canada heeft het allemaal. Vooral in de nationale parken vind je schitterende landschappen, toeristische routes en wandelpaden. Dit zijn de vijf populairste nationale parken van Canada.

1. Banff National Park, Alberta

Banff is het populairste National Park van Canada. Hier, in het hart van de Rocky Mountains, vind je ansichtkaartwaardige uitzichten over besneeuwde bergtoppen. De meren in dit oudste Canadese park zijn zo helder van kleur, dat je je ogen haast niet gelooft. Hoogtepunten zijn Lake Louise, Moraine Lake, Bow Lake en Peyto Lake. Je verkent het natuurschoon te voet dankzij de vele wandelpaden, of met je auto of camper via de Icefields Parkway of Bow Valley Parkway.

Banff National Park Banff National Park, Moraine Lake

Banff National Park Banff National Park, Icefields Parkway

Reistip: In de zomermaanden deel je de mooiste plekjes met veel andere toeristen. De allerbeste tip die we je kunnen geven: ga 's morgens vroeg op pad, of juist aan het eind van de middag. Zo geniet je in alle rust van het natuurschoon. Dit geldt bovenal voor Lake Louise en de Johnston Canyon.

2. Jasper National Park, Alberta

Jasper National Park wordt vaak in één adem genoemd met zijn broer Banff. Je slingert in Jasper van ruige bergen naar valleien, gletsjers, bossen en rivieren en kunt er - letterlijk - beren op de weg zien. Met bijna duizend kilometer aan wandelpaden verveel je je hier geen seconde. Hoogtepunt is waarschijnlijk het ongeëvenaarde Columbia Icefield. Met de Ice Explorer kun je het ijsveld op. Ook Maligne Lake, de Athabasca Falls en de Sunwapta Falls zijn schitterend. Tip: maak bij Maligne Lake de boottocht naar Spirit Island (zie foto).

Jasper National Park Jasper National Park, Spirit Island in Maligne Lake

Jasper National Park Jasper National Park

3. Saguenay-St. Lawrence Marine Park, Québec

Bij Tadoussac, in het oosten van Canada, ligt Saguenay-Saint Lawrence Marine Park. De naam verklapt het al: dit park draait om water. Het landschap wordt gevormd door de rivieren Saint Lawrence en Saguenay en het Saguenay-fjord. Dit is een paradijs voor wie graag speurt naar bijzondere zeezoogdieren, zoals de bedreigde beluga. De populairste activiteiten zijn kajakken en walvisexcursies. Saguenay-St. Lawrence Marine Park trekt jaarlijks ruim één miljoen bezoekers.

Saguenay Marine Park

Saguenay Fjord Tadoussac Quebec

4. Pacific Rim National Park, British Columbia

Het zestien kilometer lange, ongerepte Long Beach is een van de onvergetelijke bezienswaardigheden in Pacific Rim National Park. Dit park beslaat een deel van de westkust van Vancouver Island en bestaat uit drie delen, waarvan Long Beach het meest toegankelijk is. Je kunt hier struinen over prachtige stranden en door indrukwekkende regenwouden. Je kunt ook gaan kanoën, de Broken Group Islands lenen zich daar uitstekend voor. In de wateren rond Pacific Rim National Park leven veel zeedieren. De ultieme droom van veel reizigers is het spotten van walvissen. De meeste kans op succes heb je als je meegaat met een walviscruise vanuit het nabijgelegen surfersstadje Tofino.

Pacific Rim National Park Pacific Rim National Park

Pacific Rim National Park Walvis bij Tofino

5. Mt. Revelstoke & Glacier National Parks, British Columbia

Rijd je over de Trans-Canada Highway tussen Vancouver en Calgary, dan kom je door zowel Mount Revelstoke als Glacier National Park. Wil je echt een goed beeld krijgen van deze prachtige berglandschappen, stap dan uit voor een goede wandeling. Of volg met je auto of camper de Meadows in the Sky Parkway, een zesentwintig kilometer lange weg door bergweiden vol wilde bloemen. Aan de weg starten verschillende korte wandelroutes.

Mount Revelstoke National Park Revelstoke National Park

British Columbia Canada, Glacier National Park British Columbia, Glacier National Park

Zelf op pad!

Wil jij ook de spectaculaire nationale parken van Canada zien? Selecteer hieronder je reisduur en of je met een auto of een camper reist. Je kunt de route vervolgens naar wens aanpassen in de routeplanner!  The Wild West - rondreis West-Canada

Een ongekend populaire camperreis langs de hoogtepunten van West-Canada: van Vancouver Island tot de Rocky Mountains. Je camperrondreis begint in Vancouver, vanuit daar doorkruis je de zonnige wijnstreek. Eenmaal in de Rocky Mountains staan beroemde nationale parken op het programma, waaronder Jasper en Banff. Tot slot bezoek je Vancouver Island. Tijdens deze camperreis door West-Canada kun je je wagen aan tal van activiteiten en excursies: van raften en kanovaren tot wandelen en wildlife-excursies.

Helmcken Falls, Wells GrayLake LouiseKelownaVancouver

Ook interessant voor jou

Evenementen en Infodagen

Vroegboekdag 2025 - 13 juli 2024

Info & aanmelden


Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan