Dag 13

Door Gilbert en Saskia - 02-06-2008 20:09

1 juni 2008: van Death Valley naar Yosemite, zon 9-30 graden

Om 9.30 vertrokken vanuit Furnace Creek (30 graden). Volgens de planning van Tioga zou het een rit van 8 uur worden. Wij dachten het wel in minder dan 8 uur te kunnen doen…..

Via de 190 ging onze trip verder door Death Valley. Ook hier is de naam op zijn plaats. Op sommige stukken geen plantje te bekennen, alleen maar zand, een weg en in de verte een gebergte. Onderweg stak er nog heel relaxed een slang over. Toen door het gebergte door duizeligmakende bergwegen. 3 uurtjes verder waren we het park uit en bij Lone Pine heeft Sas het stuur overgenomen. Via de 395 langs Bishop reden we Inyo National Forest in. Hier was alles weer groen en bosachtig en waren er riviertjes te zien. Bij het Mono Lake en net voor het plaatsje Lee Vining, slaan we links af de Tioga Pass op. We wisten tot gister niet of we deze Pass wel op konden, omdat ie elk jaar tot een bepaalde tijd gesloten is. Dit vanwege de sneeuw(!) in dit Park. Met als uizicht besneeuwde bergtoppen reden we via de Pass richting de ingang van Yosemite National Park. Inmiddels was de temperatuur een heerlijke 9 graden (gelukkig met zon)!

Aangekomen in het Park reden we bijna letterlijk door de sneew. De wegen waren schoon, maar verder was het wit. Via smalle bergweggetjes met duizenden bochten, omhoog en weer omlaag, langs diepe afgronden, hebben we ons een weg door dit Park weten te banen. Ook dit was weer erg mooi. We hebben onderweg nog het geluk gehad om een bruine beer in het wild te kunnen zien, waarschijnlijk zoekend naar honing. Dat was ook weer een uniek momentje. Het veroorzaakte bijna een file, omdat alle voorbijgangers dit buitenkansje wilden vastleggen. Waarschijnlijk een beer met sterallures, want hij of zij nam de tijd voor deze gratis fotosessie.

Maar het was al 17.45 toen we arriveerden bij ons hotel in Mariposa (22 graden en zon)……..allebei helemaal gesloopt! De reis had dus zelfs meer dan 8 uur geduurd! Mariposa is een klein bergstadje met wat hotels en wat restaurantjes. De chinees hadden we in de US nog niet gehad, dus daar Chop Suey naar binnen gewerkt. Daarna lekker gerelaxed op de hotelkamer. Morgen een dag in Mariposa. Geen reis gelukkig en dus even bijkomen. We gaan kijken hoe we het beste en snelste bij de Sequoia bomen kunnen komen.

Wordt vervolgd.

Gil & Sas

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan