Grand Canyon 15 en 16 juni 2008

Door Familie Slootweg naar Amerika - 18-06-2008 07:28

Hallo lieve familie en vrienden,

De afgelopen twee dagen zijn we in de Grand Canyon geweest, dit was echt weer geweldig. De Alpen in Europa zijn echt niets in vergelijking tot wat je hier ziet! Enorme bergketens waar je de Colorado rivier doorheen ziet stromen. Het gebergte heeft verschillende ingangen, de North Rim en South Rim. Wij zijn via de North Rim aangekomen en de eerste campground, Desert Vieuw, genomen om te overnachten. Het was voor het eerst dat we een campground hadden zonder electra en water. Het voelde dan ook als echt camperen...met generator en 160 ltr tank ha ha geen centje pijn dus. Wel even goed opletten dat we niet te lang douchen. Het was een prachtige plek midden in het bos en de hazen liepen bijna bij je naar binnen. In de avond zijn we naar de zonsondergang gaan kijken boven de Grand Canyon. Er was een Park Ranger die verhalen vertelde over helden die voor het eerst in de geschiedenis de Colorado River op film vastlegden. Dit was zo ongeveer rond 1920. Bart zag niet echt de fun van de zonsondergang in, maar wij hebben er van genoten.
De volgende dag zijn we om 9 uur vertrokken. Voor ons is dat best vroerg maar voor de mensen om ons heen is dat laat, die zijn om 6 uur al in de weer. Met de camper hebben we een groot deel van de Canyon bekeken en naar Indianen museum geweest waar Lies een mooie ketting heeft gekocht, iets wat nou net niet door hen gemaakt was ha ha... Later in de middag een andere campground gevonden waar weer alles aanwezig was. Eigenlijk was dit niet zo leuk want we zaten niet meer in het bos maar tussen enorme trailers.

In de Grand Canyon is zoveel te beleven en het is leuk om samen met een ranger te gaan wandelen en naar de Colorado river af te dalen. Dit konden wij jammer genoeg niet doen omdat dit voor Bart veel te gevaarlijk zou zijn. Maar we vonden een historisch treinstation en Bart heeft zijn ogen uitgekeken naar de stoomlocomtief. Een ritje maken zat er niet in omdat het volgende station vele uren later zou zijn en dan moest je ook nog terug.
We zullen weer een paar foto's bijvoegen van de Grand Canyon.

Dikke knuffel van ons x



Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan