Jeep tour Antilope canyon en op weg naar Monument Valley

Door Margriet en Kees Nicolai - A long time ago
 
Dag 10, 24 mei Page, Jeep tour naar Antilope canyon.
 
Vandaag vroeg wakker (6.00 uur, alweer), maar wederom niet de eerste bij de douches! Amerikanen zijn erg vroeg wakker!
De zon schijnt, dus we gaan een mooie dag tegemoet met nu dan hopelijk eindelijk die grote tenderloins op de barbecue!
Om 9.15 uur vertrekken we met de jeep (we worden opgehaald bij de camping, prima geregeld) voor de tour in de Antilope Canyon.
We zijn niet de enigen die bedacht hebben dat ze vandaag (zondag) de canyon wilden bezoeken. We rijden met vier jeeps (ieder 16 man aan boord) richting ingang canyon, over een erg hobbelig laatste stuk – ik zat gelukkig niet aan het eind, maar had wel bijna kramp in mijn handen van het vasthouden aan de reling- . Bij de canyon aangekomen werden we uitgeladen en onder begeleiding van een Navajo indiaan gingen we de canyon in. Dit is een zogenaamde “slot canyon”, heel smal, je moet achter elkaar lopen (er is net ruimte om elkaar te passeren), met steile wanden. Deze canyon is gevormd door de erosie van het zandsteen. De indiaanse naam betekent: “plaats waar het water loopt door de rotsen”. Af en toe is er een opening waardoor het zonlicht naar binnen valt. Dat geeft dan een prachtig effect op de wanden. Wel moeilijk om goed te fotograferen.
 


 
Wij zijn in de Upper canyon geweest, een Amerikaan vertelde mij dat een aantal jaren geleden een groep Duitsers in de Lower canyon was verdronken, toen zij op bezoek waren en er een regenbui losbarstte en de canyon volliep. Tsja…beetje angstaanjagend.
 
’s Middags lekker zitten lezen en helaas: er stak een gigantische wind op; je werd zo ongeveer gezandstraald, dus maar niet barbecuen…
 
 
Dag 11, 25 mei Memorial Day – op weg naar Monument Valley.
 
We vertrokken vroeg, zaten al om kwart voor acht in de auto, eerst op weg naar de Glen Canyon dam. Deze dam is in de Colorado River aangelegd en zorgt voor de watervoorziening van het zuidwestelijke deel van de VS. Is 216 meter hoog, indrukwekkend.
 
Nog even boodschappen, benzine tanken (gaat nu prima) en op weg naar Monument Valley.
We rijden via hwy 98 en 160, door een weids landschap met heel bijzondere bergen. Het zijn niet echt bergen, maar meer uitstulpingen die de meest vreemde vormen hebben. De zon schijnt en het ziet er fantastisch uit. Af en toe een bord dat er een stopplaats is voor de schoolbus, dan weet je dat er ergens in deze verlatenheid een boerderij (?) staat.
 
We draaien de afslag in van Gouldings Trading Post en rijden door naar de camping. Het is hier mooi, rustig (alleen het geluid van vogels en nu ’s avonds krekels), verder niets.
Dit is de plek waar veel westerns gefilmd zijn (o.a. met John Wayne).
 
Morgen een jeeptour door de Valley
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!