Scenic Drive in Capitol Reef

Door Margriet en Kees Nicolai - A long time ago
 
Dag 23; 6 juni
 
Vandaag hebben we Capitol Reef verkend, eerst langs het Visitor Center, daar een video gezien over het ontstaan van de” waterpocket Fold” , een van de meest spectaculaire geologische verschijnselen van Noord-Amerika: een 160 km lange plooi van het aardoppervlak die dwars door de woestijn loopt. 120 km daarvan is nu een nationaal park: het Capitol Reef. (Als wij terug zijn in Nederland doen wij tentamen in de geologie van Noord- Amerika – zoveel hebben wij inmiddels opgestoken van onze bezoeken aan de parken ….) en daarna de Scenic Drive gedaan met de camper.
 
Capitol Reef is woestijn en water; rode grote steile kliffen; zand en groene weiden; dorre vlaktes en groene bomen. Eind 19e eeuw kwamen hier de eerste kolonisten (mormonen),die langs de oevers van de Fremont River een kleine nederzetting bouwden. Er zijn nu nog een paar boomgaarden, en overblijfselen van hun huizen (onder andere een houten schooltje, dat erg veel lijkt op de school uit de tv serie “het kleine huis op de prairie”); de laatste verlieten de plek in 1969, na uitgekocht te zijn door de overheid.
 
We zijn aan het eind van de scenic drive uitgestapt, want daar ging de asfaltweg over in een zandpad, dat leidt door de Capitol Gorge; vroeger de weg door Capitol Reef (voordat hwy 24 in gebruik werd genomen). Wij mogen met de Camper niet over zandwegen rijden, dus de camper neergezet en de wandelschoenen aan en op weg door de Gorge. Dat was een vergissing: geen bal aan, je loopt door een nauwe kloof met links en rechts hoge kliffen. De weg slingert; je ziet alleen die hoge wanden en verder niets; het waaide erg hard en als er een auto aankwam waaiden de contactlenzen mijn ogen uit.
We zijn op een gegeven moment maar omgekeerd en teruggelopen. Hadden we bijna een uur over gedaan, beetje jammer.
 
Uiteindelijk hebben we toch nog een mooie trail gedaan: de Hickmann Bridge Trail, weer bergje op en bergje af, was inmiddels ook weer lekker warm geworden. Strakblauwe lucht, stralende zon en een leuke trail, wat wil een mens nog meer. We hebben  mooie rotsformaties gezien, waaruit je kunt aflezen wat voor soort gesteentes het zijn en wanneer de ontstaan zijn (jaja, dat tentamen gaan we halen!).
 
Ook weer veel foto’s gemaakt; we hebben nu zoveel foto’s dat we voor elk park een album aan kunnen leggen; dat wordt nog moeilijk schiften als we weer thuis zijn…
 
We waren om 5 uur terug, nu waait het weer hard, en is de temperatuur behoorlijk gedaald.
 
Ik ga dit uploaden naar de site, deze keer geen foto erbij, want we hebben nog maar ruimte voor 6 foto’s. Hoop dat jullie genieten van de verslagen!
 
Morgen gaan we op weg naar Bryce.
 
 
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!