Een update vanuit Canada

Door More than 3000 miles through Canada - A long time ago
Een update vanuit Canada
 
Geschreven in Banff (op donderdag 14 mei), gepost in Hinton (zo’n slordige 370 km. hier vandaan).
 
We zijn aangekomen in Banff, na gisteren een rustdag te hebben gevierd in Radium Hot Springs. Het was, zoals verwacht, echt pet weer, maar gelukkig konden we onze geplande huishoudelijke taken in de voormiddag droog afhandelen
Heel erg veel te fotograferen is er trouwens niet momenteel, want het zit allemaal redelijk potdicht, lage bewolking, mist en dat soort shit.
 
Wat we hier in Banff wél hebben gedaan is; The Hot Springs, eigenlijk is Radium “Hot Springs” hier eigenlijk het bekendst om, maar vanwege de regen en de fuzz om de camper weer los te koppelen hebben we dat maar laten schieten (wetende dat er hier nog meer hot springs zouden komen ).
Onderweg hebben we de super romantische Storm Mountain Lodge aangedaan. Koffie met vers gebakken scoones midden in de sneeuw. Authentieke log-cabin met grote haardvuren die als een warme deken om je heen valt.
Verder is het het echt super-super commercieel en toeristisch. Hier komt werkelijk heel de wereld samen om te skieën en snowboarden en wat je al meer wil doen in van die natte, gladde kou. Wel leuk om gelijk ffkes een souveniertje te scoren!
We staan nu op een behoorlijk grote, maar op dit moment ook behoorlijk verlaten camping midden in Banff National Park. waar we, zojuist (13 mei om 20:40 uur) een hele kudde Mule Deer (zoals we ook al langs de weg fotografeerden) op 10 meter van onze camper zien voorbij kuieren, al grazende. Dat is dan wel weer WOW!!!!
 
  nog wat bomen en dan nog bomen... met daarbij dan weer wel schitterende bergranges en vooral, naast de odd-sunny-spell ook weer veel sneeuw .

Maar goed, we zijn er heelhuids doorheen gekomen. Hebben de Columbia Ice Fields gezien (altans, 2% ervan, zoals de gids zei, namelijk de Athabasca Glacier, die overigens in vergelijking met de laatste keer dat we hem zagen, Vader Karremans, met meer dan 200 meter zich had teruggetrokken!! Best schrikken, dus!!) Dit maal hebben Jacq en ik de Ice Explorer genomen en zijn op reis mee de glacier op geweest! Een unieke ervaring, al was het zich door een hale sneeuwstorm behoorlijk beperkt!De laatste foto is de waterval (altans de bovenloop) van de Athabasca falls.

We zijn hier en nu aangekomen in Hinton, nu, op zo'n kleine 300 kilometer westelijk van Edmonton, waar we morgen heen gaan!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!