De vakantieplanning

Door Henri Linde en Niels Lubbinge - 01-06-2009 19:38 10 Juni 2009 is het zover: dan zullen Linde en Lubbinge in het vliegtuig stappen voor De Grote Oversteek om in Canada drie weken vakantie te vieren. Er is al flink voorbereid en hieronder staan de eerste belangrijke details.

Ontario
We stappen woensdag 10 juni rond 9.40 in een toestel van British Airways om niet veel later te landen op London Heathrow (Engeland). Hier stappen we in het vliegtuig van Air Canada en zetten we koers naar Toronto. Na een hopelijk voorspoedige vlucht krijgen we op het vliegveld van Toronto onze huurauto en begint de rondreis door de provincie Ontario. Hier bezoeken we familie van Niels via de plaatsen Paris, Newbury, Coulson en Midland. Op de laatste dag in Ontorio (maandag 15 juni) brengen we ook nog een bezoek aan Henri Linde, een achterneef van... jawel: Henri Linde! Hij heeft daar samen met zijn vrouw een boerderij en verkoopt verse producten rechtstreeks aan de consument. Zie zijn website www.valleyfarmmarket.ca. Maandagavond rijden we door naar Toronto en gaan daar overnachten in een hotel vlak bij de luchthaven.

West-Canada
Vervolgens vliegen we dinsdag 16 juni om 10.00 's ochtends van Toronto naar Calgary, een vlucht van ongeveer vijf uur. In Calgary pikken we 's middags onze camper op en beginnen we direct aan de rondreis in West-Canada. Die loopt via plaatsen als Banff en Jasper in de Rocky Mountains via Clearwater, Wells Grey Provincional Park en Whistler naar Vancouver. Vlak voor Vancouver rijden we op de ferry naar Vancouver Island, waar we in het plaatsje Tofino gaan proberen orka's te bekijken. Via Victoria rijden we na een paar dagen terug en duiken we de grens naar de Verenigde Staten over voor de plaatsen Everett (Boeing-fabriek, grootste gebouw c.q. fabriek ter wereld) en Seattle (wij zijn er nu toch). Daarna maken we rechtsomkeert en na een bezoek aan Vancouver vliegen we vanuit hier op dinsdag 30 juni met een tussenlanding op Londen Heathrow weer terug naar Amsterdam. Hier zullen we woensdagmiddag 1 juli aankomen.

Er is dus genoeg te beleven onderweg. Houd ons weblog dus in de gaten. We nemen een laptop met draadloze modem mee, dus als we in de rimboe een signaaltje op kunnen pikken, zullen we wat plaatsen. Tot de volgende post!

Niels Lubbinge en Henri Linde
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan