Update zaterdag 20 juni 2009

Door Henri Linde en Niels Lubbinge - 20-06-2009 22:23 Zaterdag 20 juni
Terwijl iedereen in Nederland zich op dit moment staat op te tutten voor een avond stappen, hebben wij de boodschappen voor de komende dagen net weer in huis. En ja, we eten best gezond met fruit en alles.

Vandaag waren we bij het Maligne Lake, een aardig meertje waar jaarlijks de nodige touristen op afkomen. Linde en Lubbinge onderzochten waarom en waren er al rap achter: het is hier best mooi. Met een bootje vaarden we naar Spirit Island, met daarop een denneboom of 10. Het zijn volgens de geruchten de meest gefotograafde bomen in de Canadeese Rocky Mountains.
Op de terugweg zagen en fotograafden wij nog eland-achtig beest (Elk volgens de boeken, Wapita volgens Roy Zantigh) in de bossen nabij Maligne Lake.
Na dit schouwspel aten wij bij een meertje een broodje knakworst, vers bereid op de parkeerplaats. Jammer dat het net begon te regenen toen wij onze tuinstoelen aan het meertje parkeerden.

Nu zitten we in een internetshop te Jasper, samen met Banff een van de grootste plekken alhier.

Hierbij nog wat aanvullende informatie, die we in de haast vergeten zijn te vermelden:
1. We hebben mee mogen rijden in een Corvette Stingray uit 1963. Dit was met de zoon van de akkerbouwer die we vorige week bezochten. Hier bekeken we ook een klassieke Pontiac.
2. We hebben mogen sturen in een gigantische Ford F150. Dit is een pick-up die eigendom is van Henri Linde (de Canadeese, dat dan wel!).
3. We hebben een middag mee mogen rijden in de Volkswagen Passat diesel, wat zich laat aanzien hier een zeer zeldzame auto is!

Nu gaan we de Rockies uit en zetten we koers richting Kamloops. Het plan is ook nog om te gaan raften, hier lezen jullie later meer over.

Tot de volgende update!


Spirit Island in Lake Maligne


Broodje knakworst bij Medicine Lake
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan