Update donderdag 18 juni 2009

Door Henri Linde en Niels Lubbinge - 18-06-2009 19:01 We hebben verbinding met internet. En wel in een coffeeshop (voor koffie!) in Radium Hot Springs

Zaterdag 13 juni

Vandaag hebben we 's ochtends bij een grote akkerbouwer gekeken. De boerderij heeft circa 3000 hectare grond! Ook hebben we met John en Anne een rondrit gemaakt in de buurt van de grens met de Verenigde Staten. De nacht hebben we weer in Newbury doorgebracht.

Zondag 14 juni
Vandaag stond een nieuw adres op de planning, wat ongeveer 350 km rijden is. We hebben er een toeristische ronde van gemaakt en kwamen aan het eind van de middag aan in Coulson bij Roelof en Dianne (familie van Niels). In het kleine dorpje wonen een kleine 20 mensen.

Maandag 15 juni
Tegenover het huis van Roelof en Dianne is een bedrijf die handelt in legervoertuigen en zelfs zaken doet met Hollywood. Hier hebben we een kleine rondleiding gekregen van de eigenaar, een Duitser die sinds 1988 in Canada woont. Ook hebben we even rond gekeken in Coulson. Rond 10.30 uur reden we naar het nabijgelegen Midland. In de omgeving van Midland wonen Henry en Emmy (familie van Niels). Hier aten we lunch, speelden we snooker en hebben we gezwommen in het privé-zwembad. Rond 15.30 reden we naar Elmvale, ongeveer 13 km verderop. Hier bezochten we de Canadeese Henri Linde (een achterneef van Henri). Hij heeft een boederij waar diverse fruit- en groetesoorten worden verbouwd die rechtstreeks aan de consument en lokale supermarkten worden verkocht. Na een uitgebreide rondleiding kregen we een lekker diner en reden we daarna nog even door de omgeving naar Wasaga Beach, het grootste strand aan zoetwater ter wereld.
Na deze bezoeken reden we door naar Toronto en verbleven daar in het Best Western hotel nabij het vliegveld.

Dinsdag 16 juni
Vandaag vliegen van Toronto naar Calgary. In Calgary namen we onze sloep van een camper in ontvangst. De camper is circa 7 meter lang en het woongedeelte kan vergroot worden door het geheel elektrisch uit te schuiven. In Nederland verklaren ze je voor gek met zo'n ding en op elke bergweg in de Alpen kom je klem te zitten, maar hier is het een normale maat en wij reden er soepel mee over de brede wegen. We hebben even boodschappen gedaan en 150 liter benzine getankt om de V8 te voeden en daar ging het richting de Rocky Montains. Hier campeerden wij voor het eerst.

Woensdag 17 juni
Vandaag naar oorden als Lake Louise, Lake Moraine en Radium Hot Springs geweest. Hier hebben we overnacht.


De camper
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan