Update zondag 28 juni 2009

Door Henri Linde en Niels Lubbinge - 29-06-2009 08:12 Zondag 28 juni
Deze dag was weer een vruchtbare! Vanmorgen zijn we na een stevig pannenkoeken-ontbijt (voor drie dollar zo veel je wilt!) op weg gegaan naar de Amerikaanse stad Seattle. De camper hebben wij achtergelaten op een zogenaamd 'Park-and-Ride'-parkeerplaats, een soort carpoolplek waar ook een bushalte is. Van hieruit was het toch nog een klein uur rijden voordat wij daadwerkelijk 'downtown' Seattle uit konden stappen. Als je dan bedenkt dat een enkele reis slechts 1,75 dollar per persoon kost (wat ongeveer een euro is), dan kun je stellen dat je veel busplezier voor je geld krijgt!

Wij waren nog maar koud de bus uitgestapt of wij rolden meteen in een groot evenement: de Gay Parade! Een bonte stoet trok door de stad en was een groot feest met een gemoedelijke sfeer. Door de drukte liepen wij naar één van de beroemste punten van de stad: de Space Needle. Deze uitkijktoren uit de jaren '60 hebben wij uiteraard bezocht en daarna liepen van wij via het Seattle Center (een soort pretparkje, waar het ook nog een groot Gay Parade-feest was) naar het centrum van de stad. Hier zagen wij de monorail (ook uniek in Seattle), dronken wij een koffie bij Starbucks (deze keten is immers gestart in Seattle) en bezochten wij de bibliotheek, een imposant en modern gebouw ontworpen door de Nederlander Rem Koolhaas.
Wij sloten af bij de Public Market, een markt die heel grofweg te vergelijken valt met de Zwarte Markt in Beverwijk; In een wirwar van gangen en verdiepingen proberen diverse handelaren hun waren te slijten, variërend van verse vis tot sierraden.

Na een lange middag reden wij in een uur met de bus weer terug naar de parkeerplaats, waar onze camper nog in goede staat en ongeschonden stond. Vervolgens hebben we nog zo'n anderhalf uur richting de Canadeese grens gereden, zodat we morgen niet zo ver meer hoeven naar Vancouver. Vannacht verblijven wij op een camping in de buurt van Burlington.

Morgen zoals gezegd naar Vancouver, waar we zullen proberen onze laatste camping voor deze vakantie uit te zoeken. Hier blijven we nog één nacht, alvorens dinsdag om 17.20 uur vanuit Vancouver terug te vliegen naar Nederland. We kunnen morgenavond dus ook uitgebreid aan het soppen, want de camper moet dinsdagmorgen schoon (interieur) ingeleverd worden. De buitenkant is in ieder geval, dankzij een bezoek aan de 'carwash', weer wit!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan