Update zaterdag 27 juni 2009

Door Henri Linde en Niels Lubbinge - 28-06-2009 06:24

Zaterdag 27 juni
Na een gezonde nachtrust was het vamorgen rond 9.00 uur tijd om af te reizen richting de Boeing-fabriek in Everett (of om nog preciezer te zijn: Mukilteo). Het was een rit van ruim een half uur en er waren geen files, dus dit reisje verliep voorspoedig. Wij gingen mee met de rondleiding van 10.30 uur. Na een korte promotiefilm stapten wij met de groep in de bus en reden het fabrieksterrein op. Hier bekeken wij de assamblage-hallen van de 747, 777 en de nieuwe 787 (ook wel Dreamliner genaamd). Deze enorme vliegtuigen vallen haast in het niet in de gigantische fabriekshallen, waardoor alles kleiner lijkt dan het werkelijk is. Maar het is toch echt (volgens het Guiness Book of Records) in volume het grootste gebouw ter wereld. Qua opvlakte zou Disneyland er gemakkelijk in passen en dan zou er nog ruimte zijn voor een paar hectare extra parkeerplaatsen. Een indrukwekkend bouwwerk en een interessante tour met een aardige gids.

Na het bezoek aan de fabriek keken we nog even in het bijbehorende bezoekerscentrum en aten we onze lunch. Daarna reden we naar een strandje in Mukilteo, maar bij gebrek aan parkeerplaatsen reden we maar door naar Everett. Ook hier konden we onze camper niet kwijt en na enkele omzwervingen kwamen wij aan in een recreatiegebied aan de baai. Hier hebben we een rondje gelopen en wat gezeten en gelezen. En zo was de dag weer om... Daarna nog even uit eten (de koelkast is nu namelijk zo goed als leeg) en daarna weer terug naar onze camping.

Morgen zoals gezegd op naar Seattle. Gezien de parkeerperikelen van vandaag hebben we besloten de camper op een nabij gelegen parkeerterrein neer te zetten en vanaf hier de bus te nemen. In 20 tot 30 minuten zijn wij dan in het centrum van Seattle.

We zullen zien wat de dag ons morgen brengt!


Boeing-fabriek

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan