Las Vegas, Bakersfield

Door Annie, Henk, Esther en Femke - 18-07-2009 07:27
Donderdag 16 juli: Las Vegas. Onvoorstelbaar wat een stad. Ze hebben hier Rome, Venetië, Parijs, New York, Egypte, etc. naast elkaar in overdekte winkelcentra nagebouwd. Het is niet uit te leggen eigenlijk, maar het is gewoon van alles veel te veel te veel te veel te veel te veel te veel ……… Niet te filmen gewoon. Er is ook werkelijk geen nee te koop. We hebben de hele middag rondgelopen door een aantal van de hotels en winkelcentra. De één is werkelijk nog mooier dan de ander. De winkels zijn zeer luxe (zoals Fabergé, Breitling, alle topmerken kleding, etc. etc. etc.). Geen nee te koop. Aan het eind van de middag weer naar het hotel, even opfrissen en wachten totdat het donker is. ’s Avonds met alle verlichting ook nog even op pad. We wilden de pendelbus nemen die door de belangrijkste straat door Las Vegas rijdt. Toen we bij de halte stonden kregen we een paar dagkaarten van een buitenlands gezin die naar huis vertrokken. Soms moet je een beetje mazzel hebben. De bustrip was op zich al leuk, want je ziet eigelijk alle prima. Na een parchtige fonteinshow, zijn we nog wat doorgeslenterd en hebben als laatste nog Luxor met een pyramide, sphinx en het graf van Toutanchamon gezien. Toen was de pijp leeg. En dan denk je even snel de bus terug te nemen, nou dat ging dus niet. Het verkeer staat om 00:00 uur gewoon vast. Het duurde dus nog ruim een half uur voordat we bij het hotel waren. Bovendien was het gewoon steenkoud in de bus terwijl het buiten ongeveer 30 graden is. Kortom een lange, lange en warme dag.

O ja, wat de jack-pot betreft, helaas niet gelukt. De kinderen werden trouwens structureel op afstand gehouden van het gokken. Ze mochten er feitelijk niet eens naar kijken. We werden regelmatig verzocht door te lopen. Femke vond dit toch wel heel erg jammer.
 
Vrijdag 17 juli: Vanochtend eerst wat uitgeslapen, na de lange dag van gisteren. Na het ontbijt (wafels en ommeletten), vertrokken richting Bakersfield (een stadje in Californië). Onderweg een klein incidentje gehad. Er was een man zo aardig een paar krasjes op de auto te zetten bij het inparkeren (de sukkel). Hij wilde ook graag in de schaduw staan, maar draaide niet goed in en had geen geduld. Nou ja, gelukkig geringe schade en we hebben alles verzekerd. We hebben vandaag echt de warmste dag gehad van onze reis. Onderweg stond te thermometer op bijna 46 graden (115 Fahrenheid). Lang leve de airco!!! We reden door het Mojave-gebied, wat meer weg had van een woestijn. Erg saaaaaiiiiiii! Lange rechte wegen, waar weinig te beleven viel en je dus op de cruise-control snel doorheen moet. Bakersfield was weer verrassend groen eigenlijk. Veel fruitteelt in de omgeving. Mooie huizen en een goed hotel (plus een heerlijk zwembad). En tot onze grote verbazing: een Rabobank aan de andere kant van de weg. Op loopafstand bij de Mexicaan even wat gegeten. Dat was wederom heerlijk.
 
Tot zover, hopelijk morgen meer.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan