Santa Barbara en Los Angeles

Door Annie, Henk, Esther en Femke - A long time ago
Maandag 27 juli
Vandaag hebben we een beetje uitgeslapen, want we hadden heerlijke bedden. We hebben lekker ontbeten in een restaurant naast het hotel. Daarna zijn we naar de poort van neverland geweest van Michael Jackson. Het was een heel groot hek van het landgoed waar hij woonde. Nu waren er allemaal tekeningen neer gehangen en grote spandoeken en stonden er heel veel kaarsjes en bloemen. Er kwamen heel veel mensen kijken en foto’s maken. Bij het hek stond nog een man spelden te verkopen, die probeerde natuurlijk nog wat geld te verdienen. Je kon ook nog op een groot stuk papier iets schrijven voor de familie van Michael Jackson. Femke had daar ook nog een nederlandse vlag bij getekend.Het was jammer dat je het huis niet kon zien want er stond een hek er voor, er was bewaking en het was nog een heel stuk rijen om naar Neverland echt te gaan. We hadden verwacht dat het er meer van konden zien. Maar het was leuk om te zien nu we toch in de buurt waren.
We zijn daarna naar een supermarkt geweest om wat lekkerst te kopen voor tussen de middag. Dat hebben we in de hotelkamer gegeten en daarna zijn we naar de zee geweest om daar te gaan zwemmen. Het was niet zo warm als gisteren. Maar we hebben toch een hele tijd gezwommen. Ik heb met Femke staan springen in de golven en zijn ook wel koppie onder geweest, maar mama bleef   liever aan de kant liggen. Om weer warm te worden zijn we even in het zwembad in het hotel te gaan en ik ging ook nog mijn duikbril uittesten want ik heb een nieuwe gekregen.
Vanavond hebben we lekker gegeten in aan restaurant dicht bij het hotel aan de boulevard.
Het was een leuke dag!
Groetjes, Esther
 
Dinsdag 28 juli. We zijn vandaag van Santa Barbara naar Los Angeles gereden. We wilden via Malibu, Sanat Monica, dus langs de kust LA binnenrijden. Uiteindelijk hebben we een zeer fraai tussendoorweggetje gevonden door de bergen. Tenminste, enorme slingerweg en vrij smal (voor amerikaanse begrippen). Gelukkig was het niet zo’n grote afstand. We kwamen uiteindelijk in Santa Monica aan. Hier is een prachtige pier in zee en zijn de stranden echt mega. Vanaf de pier hebben we een paar fietsen gehuurd en zijn we van daar gaan fietsen richting Venice Beach. Mooi vlak en een prachtig fietsband langs het strand. Je komt dan gelijk langs een markt met de meest vazige figuren die of een act doen of hun “kunst” aan de man proberen te brengen. We keken onze ogen uit. Wat je hier ook veel ziet op het strand zijn allerlei toestellen waar mensen hun dagelijkse training op doen en een outdoor boddy-building school. Kortom zien en gezien worden is hier vooral het motto. Na het fietsen zijn we richting Hollywood gereden. Dan km je er pas achter hoe groot de stad is. We dachten er even heen te rijden, nou helaas. Dat heeft ons een dik uur gekost. Maar goed uiteindelijk toch gevonden en de “Walk of Fame” bekeken. Wederom een grote kermis. Maar goed we moesten dit natuurlijk wel even zien. Ook allerlei nep-artiesten, zoals Jack Sparrow, die maar al te graag tegen een “tip” op de foto me de meiden willen. Nou ja goed, 1 keer dan, vooruit dan maar. Inmiddels was het bijna 8 uur en wilden we maar wat graag naar het hotel (vanaf Hollywood Boulevard nog ongeveer 50 km rijden door Los Angeles). Dankzij de navigatie op de Blackberry, ging dit feilloos. We waren nog net op tijd om het vuurwerk van Disney op een afstandje te kunnen bekijken. Esther en Femke zijn nog even in het zwembad gesprongen. Morgen Disney.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!