Dag 11: Raften op Shubenacadie River

Door Fam. Muyres - A long time ago

Na wederom een rit van ca. 250 km kwamen we aan bij de Wild Open Wilderness Campground in Urbania. Het was een camping aan de Shubenacadie River met veel voorzieningen voor jonge kinderen. Nog diezelfde avond konden we raften op de Shubenacadie River.

In de Bay of Fundy is een heel groot verschil tussen eb en vloed. Bij vloed stroomt er in 4 uur tijd veel water vanuit zee, via de Bay of Fundy, de rivier op. Daardoor stijgt de waterspiegel ca. 4 m en ontstaan er grote en wilde golven in de rivier. Met een zodiac speedboat varen tegen de golven in waardoor de boot flink op en neer ging en we grote hoevelheden water over ons heen kregen. Het was hartstikke leuk. En passant hebben we ook nog twee adelaars gezien. Ondanks de laarzen en regenpakken werden we toch drijfnat. We waren met twee groepjes van zeven personen. De boten werden bestuurd door mannen die qua uiterlijk te vergelijken waren met de leden van ZZ Top.

Na het raften konden we ons ter plekke douchen. Aansluitend was er een barbeque waar we ons te goed hebben gedaan aan hotdogs en hamburgers.

Na afloop begon het te regenen. Het regende uiteindelijk de hele nacht. Voor het eerst hebben we in het donker gereden. De lichtopbrengst van de koplampen van de camper is niet geweldig. Dit in combinatie met de regen, de smalle, slechte en bochtige weg, maakte dat de tocht een ervaring op zich was.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!