Dag 19: Peggy's Cove and The Ovens

Door Fam. Muyres - A long time ago

De dag begon weer met zware regen en onweer. We besloten daarom maar lekker rustig aan te doen door uit te slapen en te lezen. Tevens besloten we om nog een nacht op camping te blijven.

Omstreeks het middaguur zijn we rechtstreeks naar Peggy’s Cove gereden. Dit is de toeristische attractie in de buurt van Halifax en van N.S.  In feite is het een piepklein vissersdorpje met een vuurtoren dat op een rotsachtige punt van een schiereiland ligt. Er waren dus ook heel veel toeristen. We zijn via de zogenaamde Lighthouse trail teruggereden naar de camping. Alles bij elkaar hebben we die dag ca. 130 km gereden. Tijdens de terugreis hebben we gelunched bij Kiwi Café in Chester en een kort bezoek gebracht aan Mahone Bay. M.n. Mahone Bay is een prachtig klein dorpje aan een baai (met 4 kerken: Anglicaans, Katholiek, Baptist en United Church). Naast een van die kerken ligt weer zo’n typische Canadees (cq Amerikaans/Engels) kerkhof: een glooiend grasveld met bomen en her en der grafstenen. De oudste graven dateerden van de eerste bewoners (van eind 18e eeuw).

De baaien aan de Zuidkust zijn prachtig en er liggen diverse pleziervaartuigen (en niet slechts vissersboten).

Bij terugkomst op de camping hebben Edith en ik nog korte wandeling (“hike”) gemaakt over hoge kliffen nabij camping. Tijdens de wandeling hebben we diverse herten gezien. Ze waren helemaal niet schuw. Stijn en Niels hebben in de baai, onder aan de klif, naar goud gezocht (daarvoor hadden we een schaal en een schep gehuurd bij de receptie). Omstreeks 1860 heeft men in deze baai goud gevonden. In korte tijd hebben hier ca. 1500 mensen gewerkt. Na 4 jaar was de ‘goudrush’ alweer voorbij.

Na het eten, zijn we weer naar het restaurant gelopen en konden we weer van live muziek genieten. Dit keer was er een jonge zangeres die ook begeleid werd door Steve Chapin.

Het is opmerkelijk dat deze camping en het feit dat er bijna iedere dag live muziek is, niet vermeld wordt in de Lonely Planet.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!