Manitoulin Island

Door Rob en Linda - 21-06-2012 23:36

Maandag 18 juni

We zijn heel vroeg opgestaan, want we moesten de veerboot naar Manitoulin Island halen. We hadden gereserveerd, maar dat was niet nodig geweest. De camper werd nagemeten en bleek inderdaad 25 ft lang te zijn (zo’n 8 m). Bovendien waren we ook nog een hoog voertuig. Met deze gegevens konden ze een leuk prijs(je) voor ons maken.

Helaas was het erg mistig en zagen we niets onderweg. De overtocht duurde 2 uur. Het is verbazend hoe snel zo’n boot in en uit wordt geladen.

Eerst een camping gezocht. Ze hadden nog een plek aan het meer, vanwaar een mooie zonsondergang te zien zou zijn later op de avond.

Met de camper nog wat rond gereden op het eiland, naar een waterval en de “cup and saucer trail”. Op de heenweg hadden we hem gemist, maar op de terugweg vonden we de juiste afslag wel. Deze wandeling gaat langs de “Niagara escarpment”. Een rotsformatie (soort klif) die helemaal vanaf Lake Erie in Amerika, langs de Niagara Falls, via Bruce Peninsula naar Manitoulin Island loopt. Rotsen rijzen steil op. Als je boven op de klif staat duizelt het je.

Terug langs kleine weggetjes gereden en daar een hert gespot. Omdat ik moe was (flink verkouden helaas), waren we op tijd terug gegaan. Dat was maar goed ook, want er stond weer regen op het programma. Flinke onweersbuien ditmaal. Dus ook geen zonsondergang.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan