13 mei 2013 Wildlife Refuge Dungenesse en Fort Worden Port Townsend

Door Anki Riteco - A long time ago

 

Over het weer gaan we het niet meer hebben, het is geen weer!

Vandaag zijn we eerst naar de subway gegaan, jaja ons lesje geleerd! Heerlijke broodjes laten maken voor de lunch. Op het programma staat National Wildlife refuge Dungeness. Een grote landtong in zee, waarover je 5,5 mile one way, (heen en terug ca. 17,6 km over zand) naar de vuurtoren kunt wandelen. Het strand ligt ook hier vol met hout. We zijn vroeg vertrokken en hadden een stralende zon. Dat was genieten! Nadeel was dit grote stuk lopen, we begonnen vol goede moed, maar na 1,5 uur begon het te dreigen en besloten we om te draaien. Het was prachtig, maar vogels waren er behalve meeuwen nog steeds niet veel te zien. Het bleek een goed plan. Eenmaal terug bij de auto begon het te regenen. Je kunt niet alles hebben hé.

Het was wel heel bijzonder dat we aan het begin van de wandeling zowaar een adelaars vrouwtje in een boom zagen zitten. Geweldig om te zien. Jammer dat het mannetje niet kwam opdagen, dat had Ben compleet gelukkig gemaakt. Verder hebben we gisteren een zeehond gezien, een groep reeën, vandaag een eekhoorn (jahoor die zitten hier ook haha) en vandaag nog een reetje, maar die was wel heel eigen met mensen, dus die tellen we niet mee. Oh ja ook nog een naaktslak !

Na het heerlijke broodje, zijn we richting Port Townsend gereden. Hier is een oude legerbasis helemaal intact als openluchtmuseum te zien. Leuk om te zien hoe bv de commanders woning totaal origineel is ingericht. Het was inmiddels alweer opgeklaard, dus was de tijd rijp om weer een aantal fotos’s te maken. Toen we naar de oude bunkers wilden gaan, die schijnen echt geweldig te zijn, was het weer gitzwart aan de hemel. De jassen hadden we nog niet aan of het begon weer te plenzen. Hier heb ik even heel hard shit! geroepen. Een urbanlocatie ten top en dan gaat het regenen. Je kunt niet alles hebben hé!!

Morgen gaat het op naar Canada. De tickets voor de ferry zijn geboekt. We moeten er omstreeks 7 uur zijn i.v.m. douane formaliteiten. Dus de wekker staat vroeg ingesteld.  Als je de foto groter wilt zien, klik op afbeeldingen. Tot morgen X

Reacties

Loes A long time ago

Hallo Ankie en Ben,

We wensen jullie een goede oversteek van de Strait of San Juan de Fuca, wie weet zien jullie nog grote vissen ! We hopen dat het droger wordt!
Have fun, Loes en Arend

olaf A long time ago

Hallo familie,
he wat jammer van het weer, veel geluk en plezier en hopen dat het weer beter wordt.
Groetjes uit Fuerte, 25 graden

Chantal A long time ago

Hey Ankie en Ben,
Leuk om jullie reis zo te kunnen volgen. Balen van het weer zeg, maar zoals je zelf al aangeeft, je kunt niet alles hebben. Maar die ontmoeting met die naaktslak maakt natuurlijk weer veel goed ;-).
Geniet van de reis!!
Liefs, Chantal

Anki Riteco A long time ago

@ Loes en Arend; de oversteek was geweldig! Maar geen grote vissen gezien, jammer.

@ Olaf; stuur maar een beetje warmte de plas over! haha.

@Chantal: Het weer heb je niet voor het uitzoeken. We maken er het beste van. Gelukkig de juiste kleding meegenomen, dus we kunnen tegen een stootje.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!