17 mei 2013 route van Ucluelet naar Campbell River

Door Anki Riteco - A long time ago

Omstreek 08.30 uur vertrokken, we hadden gisteren lekker brood ingeslagen, zodat het ontbijt en de lunch vandaag geen zoektocht zou opleveren. Het was een heerlijk huis aan de Pacific West Coast. Op naar onze volgende bestemming.

We rijden door de bergen naar Port Alberni en dan naar Parksville. Hwy nr. 4, door de bergen, die weer erg in de wolken hingen. Geen idee hoe het er met mooi weer uitziet, nu zagen we vooral bomen, bomen en nog eens bomen!!! Eenmaal aan de kust, hebben we de scenic Oceanview route gevolgd. Bijzonder mooi, met tal van leuke visseractiviteiten. De Strait of Georgia zo glad als een spiegel! Ter hoogte van Fanny Bay, waar veel oesters gevangen worden, stopten we bij een oude pier met vissersboten. Een zeer idyllische locatie. Toen we de auto uit stapten hoorden we het lawaai (geluid) van zeeleeuwen! Jeetje voor de pier lag een stellage die vol lag met deze dieren. Geweldig om te zien hoe lui ze waren en zich in het magere zonnetje koesterden. De een brulde, de ander lag slapend met de kop over de andere. Echt zó leuk om ze bij toeval tegen te komen.

Nadat we hier een tijdje hadden rondgehangen ging de rit verder langs de kust. Voor de picknick hadden we een mooi overdekte locatie gevonden bij het strand. Omstreeks drie uur kwamen we in ons hotel aan. Mooie locatie aan het water. Eigenlijk meer een resort, niet echt ons ding, maar voor een paar nachten prima. Nadat we de spullen naar boven hadden gebracht (weer twee trappen op en geen lift ), hebben we informatie ingewonnen voor een Wildlife Adventure Tour, die bij de marina bij het hotel geboekt kon worden. Walvissen blijken op dit moment heel moeilijk te spotten, daarom bieden ze die pas vanaf juli aan.

Dat gaan we dus morgen doen………… een zodiac tocht waarbij je van top tot teen in een pak wordt gestoken met reddingsvest erin. Om 1 uur ’s middags vertrekken we voor een tocht van 3 uur. En ik zei nog dat ik dat niet zou gaan doen…………….  Yoëlle verklaart me voor gek haha. Maar ze zouden stoppen om foto’s te maken, dus daar ga ik maar van uit. Morgen dus een blog over dit avontuur. ’s Ochtends willen we een tochtje maken naar de Elk Falls. Dat is hier in de buurt, heel mooi en goed in te passen voor een ochtend.

Nadeel van dit hotel is, dat er 200 kamers zijn en een internetverbinding die gelijk staat als bij ons jaren geleden. Dus skypen wordt morgen heeeeel vroeg meid, want dan is nog niemand wakker, die ook de verbinding gebruikt. Volgens de receptie haha.

Heel veel groetjes aan jullie allemaal.

Ben en Anki. X.

P.s. Ik zie dat ik nu 100 foto's mag plaatsen bij deze blog, ipv eerst 20. Ik zal daarom wat meer foto's posten. Dat gaat nu misschien nog niet lukken vanwege de trage Wifi. Maar wel binnenkort :-).

Reacties

yoelle en kaj A long time ago

Wow gaaf zeg die zeeleeuwen, jullie zijn me toch een stel met jullie walvissen ;) maaaaaar als je er een spot dan snel op t knopje duwen he!

Ik zal proberen thuis te zijn als jullie opstaan.. Nu ga ik werken dus tot strakjes dikke kus

Anki Riteco A long time ago

Het is nu tien ove twaalf, dus over een half uur zijn we de pakken aan het doen. Spannend!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!