Wells Grey Provincial Park

Door Cecile en Peter - 24-06-2013 05:46

Met mooi weer opgestaan en om acht uur konden wij ontbijten, heerlijk ontbijt gehad en an de eigenaren van de Wells Grey Gueat Ranch, wat overigens oostenrijkers zijn, haha , met cowboyhoed en al, gevraagd wat de beste route is in het park.

Er loopt 1 weg in het park van ongeveer een 70 km, waarvan 35 km gravel is, aan die weg zitten verschillende uitkijkpunten en vertrekken routes om te hiken.

De hoofdattracrie van het park is de Helmichen Falls, een waterval van 115 meter hoogte, je kunt er met de auto naar toe, maar aand eandere kant loopt een hike route van ongeveer een kilometer of 4, dus 8 heen en terug. wij zijn eerst met de auto naar de andere kant gaan kijken, en hebben daarna de hike route gelopen, wat een mooie route langs de rivier op door een prachtig bos.

Elke beer die wij gezien hebben zien wij gelukkig vanuit de auto en wij zijn er nog geen tegen gekomen tijdens het hiken, omdat het rustig was in het bos, was de mogelijkheid nu wel aanwezig, maar we hebben veel gepraat en de berenspray zat in de achterzak.

Toen wij bij de waterval uitkwamen keken wij dus gewoon ruim honderd meter naar beneden, zonder hek of afrastering, na een paar minuten wen je er wel een beetje aan .

We hebben mooie foto's gemaakt maar die kan ik weer niet weg krijgen, morgen gaat dat beter hoop ik.

Tot nu toe vermaken wij ons prima en kijken wij onze ogen uit, het is alleen allemaal verschrikkelijk duur hier. telkens schrikken wij ons kapot van de prijzen, maar goed het is niet anders

Wij zitten hier echt in een gigantsch bosgebeid, overdag heeft de telefoon geen bereik en ik schrijf dit stukje van de laptop van de eigenaren omdat dat de enige mogelijkheid is.

Maar niet teveel over nadenken, haha.

Cecile is helemaal blij vandaag, toe wij vanmiddag bij het clearwater lake zaten heeft zij een kolibri gezien, een prachtig klein beestje die supersnel vliegt, het lijkt een beetje op een libelle. ik heb nooit geweten dat die vogeltjes hier waren, heel mooi.

Heb er geen foto van kunnen maken want ze zitten bijna niet stil.

Het was heerlijk weer vandaag en Wells Grey is een prachtig park, het bezoeken meer dan waard.

De japanners hebben dit park nog niet ondekt volgens ons, wat ook weer een voordeel is, hahaha.

Tot morgen lieve mensen, dan melden wij ons weer vanuit 100 miles house, met iets beter bereik hoop ik, jullie lopen heel wat mooie foto's achter.

Reacties

Gerard en Helen 24-06-2013 06:11 {{button-13690}}

Yeah! Een kolibrie! Zijn leuk he!! Die hebben we dus echt in sommige jaren bij ons om het huis gehad.Zijn benieuwd naar de volgende route - zijn wij nog niet geweest.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan