Tweede dag Quadra iIsland.

Door Cecile en Peter - 29-06-2013 07:26 Vandaag zou het mooi weer worden...... Hahaha. Het was grijs toen wij wakker werden, maar het kon nog beter worden natuurlijk. Even geskyped met de kids, die waren net bij Oma, dus dat was even leuk. Vanmorgen hadden wij zowaar een keer de tijd omdat wij pas om elf uur opgepikt zouden worden voor de wildlife tour. Garry de eigenaar van de boot was keurig op tijd. Toen wij de boot aan zagen komen, liepen wij vast de steiger op, waar een gigantische otter zijn vacht te inspecteren, wat een beest zeg, ik denk met staart wel ruim 1 meter 50. Hij of zij had ons niet in de gaten dus floot ik maar even, daar keek hij of zij van op en zo plons het water in van de steiger, erg indrukwekkend. Nog niet eens op de boot en ons eerste nieuwe dier al weer gezien. Op de boot waren wij met zijn zessen, nog een stel uit Nederland, en een Amerikaans stel. Het heeft bijna de hele tijd geregend, echt waar, en later op de dag kwam er zelfs mist bij. Om een beetje een indruk te krijgen waar wij met die boot overal naar toe zijn geweest moet je eigenlijk even een landkaart erbij pakken. Wij zijn door de Discovery Islands gevaren, een gigantisch groot gebied met allerlei verschillende eilanden, de een weer groter, de ander weer kleiner, bijna niet bewoond dus echt puur natuur. Twee zwarte beren gezien, waar je vanuit de boot redelijk dicht bij kan komen. En later in de middag ongeveer 20 minuten rondgevaren tussen ongeveer 20 dolfijnen, dat was ook de wens van Cecile om die te zien. Het waren zwart witte dolfijnen, qua kleuren net Orca's. Ze waren met de hele groep aan het spelen, prachtig. Een aparte combi met die mist erbij en die regen, en toch was het heel mooi om te zien. Wel heel moeilijk om foto's te maken, ze zijn zo snel en je hebt geen flauw idee waar ze weer boven komen. Buiten die dolfijnen ook heel veel bald eagle's gezien. Helaas verder geen dieren, maar dat weet je natuurlijk nooit in de natuur. Al met al was het toch een prachtige tocht en hebben wij zeker genoten. Om elf uur op het bootje gestapt en om kwart voor zes stapten wij er weer af. Heel veel gezien en Garry heeft ons ook heel veel verteld over de omgeving. Buiten het weer om was het toch wel heel mooi, en hebben wij in die boot ongeveer 150 km afgelegd. Morgen gaan wij richting Tofino. Er kwam net weer een cruise schip langs varen, kijk maar naar de foto, gemaakt vanuit onze hotelkamer.

Reacties

Lydia 29-06-2013 09:37 {{button-13878}}

Wat een super dag is dat geworden, mooie dieren hé die dolfijnen, zo jammer van al die regen. Maar wat zijn jullie aan het genieten!!! Prachtige foto's.

José 29-06-2013 15:58 {{button-13882}}

Mooi verteld weer,Peet. Prachtige foto's! X

Helen en Gerard 29-06-2013 17:16 {{button-13884}}

Als het mooi is in Tofino zeker een boot tocht doen - zie je seals and sea lions and misscien een grijze walvis. Wandelingen hier ook absoluut de moeite waard!Wij houden onze fingers crossed voor mooi weer.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan