Sequoia NP

Door E.M.J. van Tilborg - A long time ago

Vandaag maandag 5 mei. Om zeven uur wakker door de plaatselijke Saver van het park. Lekker geslapen en geen beren aanval gehad. We durven weer uit de camper een gaan snel wassen en aankleden.

 

Tegen de adviezen in gaan we het toch via deze weg proberen om bij de bomen te komen. We rijden om half acht weg van de camping en verwachten dat we een van de eersten zijn. De eekhoorns schieten weg waar je komt. Rustig vervolgen we de 15 mijl naar de bomen. De eerste tegenligger kregen we pas na 5 mijl. Ook kwamen we hier (nu levend) een hertje tegen. Hij bleef staan, zelf bij het fotograferen van Ireen en Noor.

Nog steeds hebben we de stille hoop een beer te zien.

 

Helaas, geen beer gezien als we bij de Sequoia’s aankomen. Wat zijn die dingen toch groot. We besluiten nu te stoppen om een broodje te eten. De lastigste bochten hebben we vast gehad. Om hals tien rijden we verder naar “Generaal Sherman”, de grootste levende boom op aarde. Na een kleine kilometer wandelen krijgen we hem in zicht. Wat een kolos. Natuurlijk moeten we allemaal weer op de foto en er was ook een vriendelijke Amerikaanse dame die ons alle vier met de generaal op de foto zette.

 

We besloten de weg weer te vervolgen en vanuit het park richting Yosemite te rijden. Door de sinaasappel velden vervolgen we naar Fresno waar we wat boodschappen doen voor vanavond. We hopen natuurlijk weer te BBQ-en. Bart heeft het vlees ingekocht, waaronder een spare rib van 1,5 kg. Dat wordt smullen.

 

Uiteindelijk komen we dichter bij Yosemite en de roep om een hook-up wordt groter. 20 mijl voor het park komen we een KOA tegen waarna we meteen in de remmen knijpen. Het is nog vroeg (15.00 uur) en lekker zwemmen en rusten is ook wel lekker.

 

Zojuist klaar met eten (de spare rib is helemaal opgegaan) en lekker gedoucht. Na mijn blog nog een kaartje en dan weer slapen. Morgen Yosemite park in. Wie weet wel beren. Zoals het er nu voorstaat slapen we morgen in het park, maar wie weet……

Reacties

Corrie A long time ago

Het klinkt allemaal heel spannend, maar heel wat woorden begrijp ik niet dus jullie hebben heel wat uit te leggen thuis, ik begrijp dat de tijd vliegt. Bij ons alles ok, dikke knuffel we genieten mee door jullie berichten! Geweldig hoor.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!