Yosemite NP

Door E.M.J. van Tilborg - A long time ago

6 mei alweer. Voor het eerst bewolkt. Vannacht heeft het zelfs een paar druppels geregend. Vandaag Yosemite NP. Om half negen vertrokken met een volle buik. We hopen een beer te zien. Na 15 mijl rijden we het park binnen. We vragen of alle campings open zijn omdat het plan is om in het park te overnachten. De dame in de kiosk verteld dat als je geen reservering hebt de kans klein is dat je op het park kunt slapen. Jammer….

 

Na een tien minuten komen we bij de eerste post. We stappen uit om informatie op te doen en eventueel de shuttle bus te nemen. Na bestudering van de park kaart besluiten we naar de Valley te rijden met de camper en geen gebruik te maken van de shuttle.

 

Amper vijf minuten in de camper komen we in de file terecht. Zou het zo druk zijn? Bart oppert om uit te stappen en naar voren te lopen. Hij durft echter niet en besluit te blijven zitten. Na een paar minuten komt er beweging in de rij en kunnen we weer rijden. Na honderd meter komen we bij en stopplaats waar mensen buiten staan. Bleek een beer met jong beneden te zitten. We zijn net te laat. Bart zegt was ik toch maar uitgestapt.

 

We vervolgen de weg en komen aan in de Valley. Hier wandelen we naar de lower Fall, wat een mooi plaatje is. Ook mooie foto’s natuurlijk. Het weer is niet best en het regent licht. We lopen terug en eten een broodje. Op de terugweg komen we nog drie hertjes tegen. We gaan weer op pad met de camper. Highway 120 richting San Francisco. Kort na de valley staat er een bord dat de Tioga pass (ook highway 120) afgesloten is. Dat vinden we vreemd, hij was net open. Even later blijkt wanneer we gaan stijgen de reden. Boven de 6000 ft. Volle sneeuwval. Het is best mooi maar met deze grote camper zaten we er niet op te wachten. We komen nu ook in het westelijke deel van het park. Dit deel is vorig jaar getroffen door bosbranden. En dat is te zien. Wat zonde van al die prachtige bossen.

 

We komen bij de laatste camping op het park en besluiten even te vragen of er plaats is. Zonder hoop. De ranger kijkt wat moeilijk maar zegt ons wel te kunnen huisvesten. Nu staan we voor het blok. Het is hier slecht weer en eigenlijk willen we nog even buiten zitten en BBQ-en. We slaan het aanbod dan ook af en rijden richting San Francisco. Het is inmiddels vijf uur en uiterlijk 6 uur willen we staan. Dat blijkt nog niet eenvoudig. We komen niets tegen.

 

Na de Tom Tom te hebben geraadpleegt blijkt er over 25 km een parkje. Dit park bleek helaas niet te kloppen en iets ervoor hadden we een bordje camping gezien. Omgedraaid en die afslag gepakt. Na vele mijlen binnendoor om zeven uur op recreatiepark Don Pedro in la Grange gearriveerd. Een onbeheerde camping met wel water en elektra. Een hele grote camping en in de verte staat welgeteld nog een andere caravan.

 

Weer heerlijk gegeten van de BBQ en daarna de camper in voor een potje kaarten. Plots worden we opgeschrikt door gerommel buiten de camper. Blijken een stel wasberen de vuilniszak aan het slopen te zijn. Een leuk gezicht met die oogjes. Maar een rommel dat ze hebben gemaakt! Zojuist alles opgeruimd en zometeen naar bedje toe. Morgen weer een overgangsdag.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!