De weerman krijgt gelijk.

Door - 11-05-2016 07:46

Maandag 9 mei.  Met enige vertraging krijgt de weerman toch nog gelijk. Gedurende de nacht was het gaan regenen en tijdens het ontbijt werd het alleen maar erger. Van tevoren, nog thuis, hadden we een route uitgestippeld en een reisschema gemaakt, met alle bezienswaardigheden die we wilden bezoeken deze reis. Voor alle onderdelen hadden we een bepaalde tijd gepland. Die voor Yellowstone zat erop. Jammer genoeg, want je kunt hier wel een jaar verblijven met al dat moois. Grand Teton NP dat ten zuiden van Yellowstone ligt en normaal via de zuidelijke toegangsweg te bereiken is, kunnen wij niet bezoeken omdat deze weg nog niet ontsloten is. En kilometers omrijden vraagt teveel tijd. Dat laten we dus voor wat het is. Toch dank voor alle tips Jan ( Mr. America, zelf), die we helaas niet allemaal kunnen benutten, omdat het nog te vroeg in het seizoen is.

Ons volgende doel op deze reis is Glacier en Waterton National Park op de grens tussen de VS en Canada. Eerst nog tanken en een boodschap doen en dan vort........En toen zagen we de lucht vóór ons steeds zwarter worden en achter ons klaarde het op en zagen we blauwe lucht met witte wolken. Dat was geen moeilijke keus. Omgekeerd en zo snel mogelijk weer het park in. Dit moet echt nog even. De hele dag bleef de lucht zo mooi, wèl met windkracht 6-7 en windstoten van wel 8-9 bft. We bleven soms maar net overeind. En kóud! Maar Móói!  Ontelbare foto's ( 50 mp) en filmpjes (4K), worden gemaakt met gebruik van polfilters, alles wordt  uit de tas gehaald. wat zal dat straks van het doek af spetteren bij Grenzeloos in panorama. Ko is in zijn element, loopt te rennen, te puffen en te zingen.

We overnachten weer op de campground Madison binnen het park, zonder elektrische aansluiting, dus komt de omvormer van 12 naar 110/220 V goed van pas voor het opladen van het digitale accugedoe.

We zeggen: Dag goed besteed.

Dinsdag 10 mei. En ook de voorspelde sneeuw is gekomen. We werden wakker met een laagje sneeuw over de camping. We hadden te doen met de mensen die in een tentje kamperen en dat waren er best nog veel. Zij stonden dik ingepakt in de sneeuw aan een picknicktafel hun ontbijt klaar te maken. Diehards! Wat zijn wij dan watjes in die luxe camper van alle gemakken voorzien. Maar blij zijn we er wel mee.

Deze dag moesten we echt verder met onze reis, van West Yellowstone via Butte naar Great Falls, dwars door de (lage) Rocky Mountains en door het noordelijke deel van Montana. Iets westelijk van Yellowstone reden we door een gebied dat als '1959 Earthquake area' op de kaart staat, met het Earthquake Lake, waar de dode bomen boven het water uitsteken. Fascinerend om te zien.                                                           

De wereld was wit om ons heen en het bleef sneeuwen. Vóór en ná Butte moesten we een pas over, met een sneeuwstorm tegen. Een vermoeiende rit voor Ko. Onderweg was er wel veel te zien en de sneeuw op de heuvels en bergen om ons heen was sprookjesachtig mooi.  We zagen een eland en een vos onderweg en die beelden hebben we maar opgeslagen op de interne grijze schijf, stoppen kon niet.

Met 4200 kilometer op de teller overnachten we op Koa Great Falls. Morgen verder naar Glacier NP.

 

 

Reacties

Martin & Renée 11-05-2016 08:29 {{button-38194}}

Klinkt allemaal weer mooi, lieve vrienden. Jullie hebben wel heel wisselend weer daar in the US. Dat beloofd veel goeds als Ko loopt te zingen en te pruttelen terwijl hij "werkt". Zijn heel benieuwd naar het eindresultaat! Veel reisplezier nog...

Liefs

Jaap en Mia 11-05-2016 08:45 {{button-38196}}

Toch goed dat je achteruitkijkspiegels op je camper hebt, zo zie je nog eens mooie landschappen!!!
Een zingende Ko belooft veel kijkplezier, we zijn heel benieuwd.
Over afwisseling hebben jullie niet te klagen, een geweldig mooie trip.
Een mooie voortzetting van jullie avontuur toegewenst en lieve groet.🌞❄️

Gerda 11-05-2016 08:51 {{button-38197}}

Wat het weer betreft loopt het niet zoals jullie gehoopt hadden, maar de landschappen met die sneeuw zien er wel heel mooi uit zo. Ik kan me ook goed voorstellen dat jullie blij zijn met de camper... met een tent is blijkbaar ook niet alles.
Op naar de volgende avonturen. Veel plezier toegewenst en tot het volgende verhaal.

Liefs, Gerda

Frans en Marianne 11-05-2016 08:54 {{button-38198}}

Hoi Jeannette en Ko,
Het is elke keer wel snel schakelen voor jullie, maar als je dan een topdag hebt.... Geweldig. We genieten op grote afstand mee van jullie heerlijke ervaringen. We zijn benieuwd naar de beelden. Groeten en GENIET!
💋

Toos en Rinus 11-05-2016 10:16 {{button-38201}}

Jeannette, wij vinden dat je alles zo goed verwoord dat we echt mee kunnen genieten. Ko is dus aan het werken voor DE klapper van GRENZELOOS IN PANORAMA, super!

René 11-05-2016 10:35 {{button-38202}}

Hoi Ko en Jeannette,

Ontzettend leuk om jullie reisverslag te lezen.
Het is voor mij heel herkenbaar omdat jullie op plaatsen komen waar ik ook geweest ben en omdat jullie dingen meemaken die ik ook heb meegemaakt.
Ik weet hoe vermoeiend het is om in een sneeuwstorm te rijden!
Maar blijf genieten van alles wat jullie meemaken en nog gaan zien.👍🏻
Jeannette de complimenten voor de manier waarop jij het allemaal opschrijft.

Hartelijke groeten van René

Jany 11-05-2016 13:35 {{button-38213}}

Leest en geniet al bij voorbaat!

peter krull 11-05-2016 19:06 {{button-38222}}

Tjonge jonge, wat een weer daar, maar verse sneeuw is natuurlijk wel prachtig voor de plaatjes.
groetjes en veel plezier.

Peter Gelderblom 11-05-2016 19:27 {{button-38225}}

Ik zie het helemaal voor me, Ko rennen en vliegen om geen fotomoment te missen. Zoals ik al eerder zei, mooie foto's maken is geen geluk hebben, dat dwing je af. Ik ben benieuwd! Hopelijk krijgen jullie wel beter weer.

Tineke Maasland 11-05-2016 22:02 {{button-38240}}

Wat een geweldige reis hebben jullie. Dat is pas echt genieten. Wat leuk dat we zo mee kunnen lezen iedere keer! De foto's zien er heel mooi uit. Geniet er samen van, nog heel veel plezier!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan