Waterton National Park

Door - 15-05-2016 07:03

Vrijdag 13 en zaterdag 14 mei.

En we kregen zon! Bij zonsopkomst was de lucht wolkeloos en dat bleef een poosje zo. Later kwamen er mooie wolken, dat doet het altijd goed op foto's. We hebben twee prachtige dagen gehad. We zijn het park ingereden en hebben genoten van de uitzichten over de meren en op de bergen. Vrijdag nog overal sneeuw en zaterdagochtend was bijna alles op de grond alweer weggesmolten. De temperatuur was aangenaam.

De Red Rock Parkway die we wilden rijden om er wandelingen langs te maken, werd vrijdagmiddag om 14.00 uur vrijgegeven om te berijden en dat dan alleen voor dit weekend. De Akamina Parkway bleef voor de helft gesloten en de weg tussen Glacier NP en Waterton was en bleef dicht. De Red Rock Canyon is een fotogeniek gebied en een eldorado voor wandelaars. Dus de bergschoenen aan en daar gingen we. Nog even tijd voor koffie? Nou: nu even niet! Ko was in zijn element.

Wat we ook al in Yellowstone en Glacier zagen, was hoe veel schade een brand kan veroorzaken en hoe dramatisch het er daarna uitziet. Hele stukken terrein zijn zwart geblakerd. Toch groeien er alweer nieuwe bomen tussen. De natuur is veerkrachtig.

Plotseling zagen we een beer langs de kant van de weg staan. We reden er langzaam naar toe, wat mooi! Camera's bij de hand en het raampje een klein stukje open. Hij bleef staan. Zachtjes tegen hem praten...in het Nederlands, want alleen Disney beren verstaan Engels. En yes! Deze beer hebben we alvast. Nu nog een eland. Als die net zo mooi wil poseren als deze beer......

 

 

 

Reacties

Jaap en Mia 15-05-2016 08:35 {{button-38374}}

Jullie worden ook op je wensen bediend!!!
Dat moet wel heel fantastisch zijn zo dichtbij en toch veilig, hoewel als zo n beest op zijn achterpoten gast staan, toch spannend.
We zijn benieuwd naar het vervolg van jullie avontuur.. Gr..😍

Elly 15-05-2016 11:41 {{button-38382}}

Wauw.....een beer en zo dichtbij. On the road again op zoek naar mooie plaatjes, beesten en humor.wij zijn net terug van ons rondje aangevallen Door een grutto. Ok geen beer...maar ook spectaculair.
Blijf ons op de hoogte houden..Groetzzzz

Gerda 15-05-2016 14:53 {{button-38388}}

Weer een aantal dagen verder en weer prachtige foto's erbij.
Het blijft een genieten.
Wat een lef, Jeannette, zo dicht bij die beer... zulke lieve beren hebben ze hier niet eens in de dierentuin ;-P
Blijf genieten en op naar de volgende ervaringen.

Liefs vanuit Huissen.

Eva 15-05-2016 18:44 {{button-38403}}

Wat een prachtige foto's toch allemaal! Wij moesten echt even terugkijken naar die laatste foto's :D.
Hopelijk blijven jullie daar goed weer houden, hier is het niet zoveel op het moment dus daar missen jullie niks aan.
Groetjes ook van Marco en een kusje van Jasmijn.

Peter Gelderblom 15-05-2016 19:57 {{button-38409}}

Aan jullie "reis" foto's te zien moeten er inmiddels al een aantal ultieme opnamen zijn gemaakt. Leuk dat er zulke tamme beren zijn hahahaha...... Corien heeft een Buffel gezien in HI Ambacht! De buffel heet Peter en is aan het klussen, gelukkig komt het einde al in zicht en duurt korter dan jullie avontuur.
Have fun :)

Jany 16-05-2016 19:42 {{button-38449}}

Ja, heb je toch nog geluk met je beer!!!!! Wat een waaghals ben je Jeannette. Maar zonder de beer hebben jullie vast veel mooie platen gemaakt. En je hebt nog even toch?

Fredy en Jan 17-05-2016 09:30 {{button-38471}}

Beregoed! Zonder die foto van Jeannette erbij zou je het haast nog geloven ook...
Maar pas op als je over een aantal dagen in 'Bear Country' komt en bijvoorbeeld het Wells Gray National Park bezoekt. Dan kun je bij het zien van zo'n kolos toch beter even achter de raampjes van je villa op wielen vandaan kijken.
Inmiddels naderen jullie Banff en de Icefields Parkway met z'n fantastische blauwe meren...
Geniet maar verder!
Groetjes,

Greta 20-05-2016 11:26 {{button-38567}}

Hallo Ko en Jeannette, Wat een verrassing ! Ik deed na weken de oude computer nog eens open en daar kreeg ik al jullie reisberichten in één keer. Jullie hebben al veel gezien en meegemaakt, dit is echt een avontuur, maar gelukkig wel met altijd je bedje bij. Doe zo voort, geniet ervan en maak vooral mooie foto's die ik later ook eens hoop te mogen bewonderen. Vele groetjes uit Antwerpen !
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan