Dag 4 - Hope-Lake Logan

Door Bauke - 05-08-2017 06:22

Hee, welkom bij weer een nieuwe blog vanuit Canada. Jammer genoeg werden wij vanochtend niet met een mooi ochtendzonnetje wakker, maar met een de geur van brand in onze neus. Al een aantal weken zijn er veel bosbranden in British Columbia, dus is bijna de hele provincie gehuld in rook en is de zon in geen velden of wegen te bekennnen. Na het ontbijt vervolgen wij onze trip richting Lake Logan, maar niet voordat wij even bij Jamie Davis langs zijn gegaan, al zag het er niet helemaal uit als op tv. (Voor degene dit hem niet kennen: Op Discovery Channel wordt een progamma uitgezonden dat Highway Through Hell heet. Deze highway is beter bekend als de Coquihalla Highway, een van de beruchste snelwegen van Canada. Hier verongelukken heel veel vrachtwagens, die gebergd moeten worden door dus Jamie Davis. In huize Van Dijk wordt dit progamma vaak bekeken, dus moesten we hier uiteraard langs.)  

De reis richting Lake Logan is een kleine 200 km en die leggen wij voor een groot deel af langs de Fraser River. Op een bepaald punt is de rivier ergs smal en diep. Misschien kan je al wel raden dat het water daar dan best onstuimig is. Simon Fraser (de ondekker van British Columbia) noemde deze plek dan ook wel Hell's Gate. Op die plek kan je met een kabelbaantje naar beneden op de rivier wat dichterbij te bekijken. (zie het fimpje)

Vanuit hier gaan we door naar Lake Logan, een meer bij het gelijknamige plaatsje Lake Logan. Onderweg komen we langs het stadje Ashcroft. Hier zien de eerste gevolgen van de bosbranden. Zwartgeblakerde en kale bomen, die een paar dagen geleden nog aan het vlammen waren. Niet lang hierna komen we op de camping aan. We hebben een mooi plekje uitgezocht aan het meer waar we kunnen genieten van het uitzicht, tevens ook ons eerste wild van de vakantie, terwijl de as op ons neerdwarrelt. 

 

Reacties

Duif 05-08-2017 09:20 {{button-47500}}

Jullie bericht gelezen vond het wel een beetje eng met dat grote camper maar Bauke moest dat natuurlijk zien ik las ook van die branden is dat in heel Canada ?blijven jullie daar lang of nemen jullie ook eens een paar dagen rust het ishier niet zulk mooi weer veel regen en veel wind de twee tante Sjaan zijn allebei nog ziek arm nog steeds dik bij de een en de ander een hardnekkige darm storing maar ze blijven allebei eigenwijs hoop dat ze allebei weer gauw beter zijn ik wens jullie fijne dagen en ga maar gauw uit die rook ik vind het fijn om jullie zo te kunnen volgen ik kijk al weer uit naar het volgende bericht groeten van oma ook aan de kinderen duif
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan