Dag 19 - Telegraph Cove

Door Bauke - 22-08-2017 08:08

Hoi, de volgende belevenissen.

We gaan vandaag op Whale Watch tour. Om 8:30 moeten we ons melden bij capt, Bob en zijn crew. Na een kort veiligheids instructie mogen we aan boord. De crew is vandaag Alex en Allison, 2 dames die biologie studeren, en in de zomer op de boot uitleg geven over de dieren die we onderweg gaan zien.

Nog voor we uit de haven vertrekken zien we al ons eerste 'wild' van de dag, een otter. Vervolgens zijn we nog maar net de haven uit of zie al de eerste Orca's zwemmen. Dit zijn de zg. residente Orca's. Deze Orca's jagen op vis en blijven het hele jaar door op ongeveer dezelfde locatie. Dit in tegenstelling tot de 'transient' Orca's, die op zeezoogdieren jagen en over een veel grotere gebied zich verplaatsen.

We volgen deze groep een tijdje en via de hydrofoon kunnen we de onderwater geluiden van deze Orca's horen. Ook hoor je heel duidelijk het uitblazen als de boven komen. Een schitterende beleving.

Na deze groep uitgebreid op de foto te hebben gezet, varen we verder en stuiten op een groep zeeleeuwen.

Onderweg zien we nog een dolfijnensoort zwemmen, maar deze zijn er snel en komen nauwelijks boven water. Na wat verder zoekwerk zien we dde pluim van een bultrug. De dames herkennen hem meteen als Rigde. Na een korte achtervolging zien we de staart van de walvis en verdwijnt deze onder water. Dit is een teken dat hij voor een lange duik gaat. Onze tijd is op en we gaan weer terug naar de haven. Een hele ervaring rijker.

Vanaf de camping loopt erg nog een natuurpad door het regenwoud naar een uitzichtspunt. Joost en Bauke vinden dat zij deze uitdaging maar aan moeten gaan en gaan 's-middags op weg. Het pad is inderdaad 'natuur' Je klimt en klautert meer dan dat je loopt, maar het eindpunt is een prachtig uitzichtspunt, waar je de dolfijnen en Orca's weer langs ziet zwemmen. Moe maar voldaan sluiten we deze dag af.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan